{{ message.message }}
{{ button.text }}

Naar de specialist

Afbeelding blog 'Naar de specialist'

Inmiddels zijn we weer 2 maanden, en 2 specialisten verder. De gynaecoloog stuurde me door naar de neuroloog. Maar ook zij kon daar niet veel mee en stuurde me door naar de endocrinoloog. 


Bij haar aangekomen werden er weer wat onderzoeken gedaan en moest ik mijn verhaal doen. Mijn prolactine waarden waren in 2016 tijdens de medische molen voor onze eerste ook al te hoog, zelfs hoger dan nu!! En toch ervaar ik er nu meer hinder van. Volgens haar, omdat de waarden niet schokkend hoog zijn kon het bijna geen prolactinoom zijn. Wat is het dan wel?? Nou... wel een gezwelletje bij de hypofyse, maar dan de niet hormoonproducerende versie. Mijn gegevens zouden naar Groningen worden gestuurd om daar nog beoordeeld te worden. Volgende afspraak over 5 weken. 


De 5 weken zijn weer voorbij en van de week de afspraak gehad. En inderdaad is het de niet hormoonpoducerende versie. Maar omdat hij groter dan 1cm drukt hij waarschijnlijk tegen de hypofyse en net tegen het deel wat de prolactine aanmaakt. 

Mijn prolactine is dus alsnog te hoog en zal dus naar beneden moeten worden gebracht met dezelfde medicijnen die worden gebruikt voor een prolactinoom. 

Gisteravond begonnen met opbouwen en ik voelde me vanmorgen wel helemaal waus. Ik hoop wel dat het snel resultaat geeft en dat ik het niet altijd hoef te gebruiken maar ben ook ontzettend bang voor de bijwerkingen als ik op de volle 75 zit. Ik heb net een nieuwe baan en kan het nu niet maken om me al ziek te moeten melden... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je