Snap
  • Gezond
  • moederdag
  • depressie
  • #alleenstaandemoeder
  • fml
  • wilnietmeer

Moederdag, slechte start van de dag

Beste redactie : gelieve dit niet op social media platforms plaatsen. Bvd.

Allereerst hele fijne moederdag aan alle fantastische moeders ❤️

Mijn moederdag begon zoals elke ochtend sinds de opvang dicht zit. Elke dag gegil, gehuil en geschreeuw!! Mijn hele Tinnitus slaat op hol.  Een dochtertje die haar zin niet krijgt want zij wilt een regenboog ijsje om 8:15 uur of zit aan spullen waar zij niet aan mag zitten om mij uit bed te krijgen zodat ik de tv kan aanzetten voor haar terwijl dit niet mag omdat in eerst wil dat zij gewoon gaat spelen. Want zodra dat ding aan gaat kan deze ook niet meer uit want mevrouw zit er aan vast geplakt. Zo'n ochtend Is getekend voor de rest van de dag. Ben boos, geïrriteerd en gefrustreerd dat een peuter mijn start van de ochtend elke dag verkloot. Het liefst loop ik nu het huis uit en kom niet meer terug. Elke dag voel ik mijzelf wegglijden terug in die donkere put waar ik mij 2 jaar geleden in bevond. Niemand die mijn  last even kan verlichten door die hele Corona. Mijn dag is verpest door zo'n peuter. Ik kan het ook niet meer opbrengen om haar een broodje te maken. Ik huil van buiten en binnen. Ik ben geen moeder. Mijn gevoel wordt elke dag beetje bij beetje uitgeschakeld. 

3 jaar geleden

Lieve mama's, bedankt voor jullie lieve reacties. Na deze meltdown heb ik aan de bel getrokken bij de 2 instanties waar ik heb hulp van krijg en opvang. Ik weet niet meer hoe het tot stand is gekomen maar de volgende dag of de zelfde dag stonden ineens 2 dames bij voor de deur van het crisis team. Zij wilde kijken hoe het met mij ging en wat er gedaan kom worden. Na wat heen en weer gebel kon ik naar de noodopvang, gastouder waar zij een paar keer heeft gezeten toen mijn vaste gastouder met vakantie was. Deze noodopvang ging speciaal voor mij open en heb mij daar een tijdje schuldig over gevoeld. Om mij nog meer te ontlasten en beetje bij te komen is mijn kleine "monster" ook in het weekend daar gebracht en ging ik haar na het avond eten weer ophalen. Kon haar ook in de middag ophalen maar dat was nog even iets te vroeg. Gelukkig kan zij heel goed samen met de 2 basisschool gaande kinderen van de gastouder zij had het onwijs goed naar zin. Ik geloof dat zij nog 1 dat naar de opvang is geweest toen deze weer open mochten. Echt bijkomen zit er niet bij. Moet wel nog steeds alles draaiende te houden vond tweetjes

3 jaar geleden

Oh lieve mama, wat jammer dat ik dit nu pas lees. Je bent niet alleen! Ik herken je gevoel! Nu alles weer eat normaler wordt, begin ik me ook heeeeel langzaam een heeeeeel klein beetje minder klote te voelen. Hopelijk sta je nog overeind ❤️

3 jaar geleden

Wat dapper dat je jouw gevoelens met ons deelt & goed dat je het van jezelf af schrijft. Hopelijk geeft dat al iets verlichting. Het lijkt me heel zwaar zoals jij je voelt en herken de drift buiten van mijn eigen peuter. Ik hoop dat je toch aan de belt kunt en durft te trekken bij de juiste mensen want zoals ik dit lees is de situatie voor jou nu totaal onhoudbaar en dan heeft ook de weerslag op je dochter waardoor er misschien wel een visuele cirkel ontstaat. Heel veel sterkte & denk aan je zelf. Nogmaals heel veel respect dat je jouw gevoelens met ons deelt.

3 jaar geleden

Ik heb hulp maar de dat hele corona debacle kan niet meer naar de afspraken en moet ik het doen met videobellen of gewoon bellen. Door dat ik 2 maanden 24/7 thuis heb gaat het met mij slecht. Haar opvang gaat pas over 2 weken over dus tot die tijd moet ik een andere oplossing vinden want ik kan niet nog 2 weken om haar heen hebben. Zij is dan wel 2 maar verbaal is zij iets gevorderd in vergelijking met andere leeftijdsgenoten. Zij kan heel duidelijk aangeven dat zij een broodje wilt. Het eerste wat zij wilt is de tv aan en de hele dag daar naar kijken als het aan haar ligt. Ik heb het broodje gemaakt maar eten deed zij niet. Alleen gillen en schreeuwen dat zij tv wilt kijken. Na een half uur Drama heeft zij het broodje gegeten en gedronken en is gaan spelen. Maar zodra zij ook maar hoort wilt zij weer dat de tv aan gaat. Zij is al zo bijdehand dat zij weet hoe de tv aangaat en naar Netflix of YouTube moet. Elke avond moet ik de afstandsbediening verstoppen. Schermtijd vind ik op zich geen probleem maar zodra zij de hele dag gaat kijken, wat elke keer gebeurd, dan gaat deze niet aan. Net als met de tablet. Zij heeft een uur Schermtijd en daarna stopt het. Zelfs die heeft zij door om dit te omleiden waardoor ik deze met mijn telefoon op afstand moet blokkeren. Zij zal toch "moeten" leren dat zij niet altijd haar zin kan krijgen ook niet als zij een totale meltdown krijgt.