Snap
  • Gezond
  • gezondheid
  • weerstand
  • propolis
  • Bijen

Je weerstand verhogen met propolis van lekkerhoning.nl

Propolis een wonder uit de natuur!

Een tijdje terug ontving ik een pakket van lekkerhoning.nl waar onder andere de propolis druppels in zaten. Propolis is een natuurlijk antibioticum van de bijen en een wondermiddel voor de mensen. Ben je benieuwd wat propolis is, hoe het werkt en wat mijn ervaring is? Lees dan verder, want dat lees je in deze blog.

Wat is propolis?

Je weerstand is altijd ontzettend belangrijk, maar zeker in deze tijd kun je wel wat extra weerstand gebruiken. Het liefst wil je je weerstand op een natuurlijke manier verhogen, zodat je minder vatbaar bent voor ziekten en je energieker bent. 

Het bijzondere is dat propolis wordt gemaakt door de bijen. Het is een kleverig goedje, wat ze maken van 55% hars, 30% was, 10% etherische oliën, 5 % stuifmeel en sporen van mineralen en vitaminen. De bijen verwerken dit tot een soort plaksel, wat ze gebruiken om gaatjes en spleetjes in hun bijenkorf dicht te maken. Dit beschermd de bijenkorf tegen schimmels en andere ziekten. De bijen verzamelen dit in de natuur en vervoeren dit vervolgens naar de bijenkast aan hun achterpootjes. De kleverige substantie wordt er dan door de andere bijen in de bijenkorf afgehaald en vervolgens gemengd met stuifmeel en bijenwas. Het verzamelen van deze stoffen kost de bijen erg veel tijd, maar het is ontzettend belangrijk om hun eigen bijenkorf te beschermen. Bijen leven namelijk met tienduizenden bij elkaar en het is er sterieler dan in welke samenleving dan ook. De bijen brengen systematisch in elke honingraat wat propolis aan, waar het zijn werk kan doen. De koningin legt er uiteindelijk een eitje in.

Je weerstand verhogen op een natuurlijke manier

Propolis werkt goed tegen bacteriën, virussen en schimmels. Propolis stimuleert het afweersysteem van het menselijk lichaam en remt de ontstekingsreacties. Het kan je onder andere helpen bij:

- Het ondersteunen van je weerstand

- Verzachtende invloed op je luchtwegen

- Helpt ontstoken tandvlees en conditie van je mondhonte

- Het ondersteunt je gevoelige huid, eczeem en wondgenezing

- Kan helpen bij wratten en kalknagels

- Verminderd hooikoorts

- Stimuleert een goede darmwerking

- Houdt spieren en gewrichten soepel

- Bevorderd de nachtrust

Hoe neem je propolis in?

Propolis druppels dien je iedere dag in te nemen en ondersteunt dan het immuunsysteem en verhoogt je weerstand tegen ziekten en virussen. Je kunt propolis zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Ik heb gekozen voor de propolisdruppels omdat je deze goed kan doseren. Het is namelijk een flesje met een pipet. Verder heb ik ook de zalf ontvangen, maar deze moet ik nog gaan gebruiken, ik maak eerst mijn huidige handcréme op. Propolis is er ook in poedervorm, capsules, in honing, zalf of tandpasta. Er zijn dus verschillende manieren om het binnen te krijgen of het te gebruiken.

Mijn ervaring met de propolis druppels

Ik heb de druppels nu iets meer dan een maand gebruikt, zelf moest ik wennen aan de smaak, deze is vrij sterk, maar dat vond ik niet storend. Zelf heb ik veel last van eczeem dus ik was erg benieuwd wat deze druppels voor mij konden betekenen. Gelukkig kan ik zeggen dat het mij positief heeft verrast. Mijn eczeem is een stuk minder aanwezig, vooral op mijn handen. Dit was verergerd voor het vele handen wassen en het ontsmetten. Dit doe ik nu nog steeds door de corona situatie, maar mijn eczeem is afgenomen, wat erg fijn is! Mijn handen waren namelijk helemaal gebarsten en uitgedroogd, door de zeep en de ontsmettings alcohol. Ben je benieuwd naar dit product? Je krijgt nu ook korting met de code: beehappy5 op lekkerhoning.nl. Lees meer informatie op https://www.lekkerhoning.nl/winkel/natuurlijke-cosmetica-biologische-verzorgingsproducten/propolis-gezondheid/