{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het kopen van supplementen: weet jij waar je op moet letten?

Afbeelding blog 'Het kopen van supplementen: weet jij waar je op moet letten? '

Steeds meer mensen houden zich bezig met het kopen van supplementen. En dat is zeker in deze tijd niet verwonderlijk. De juiste supplementen kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw immuunsysteem een boost krijgt. Dit maakt jouw lichaam weerbaarder tegen virussen en bacteriën, en voorkomt eventuele vitaminetekorten.

Toch is het kopen van de juiste supplementen makkelijker gezegd dan gedaan. Er is zoveel keuze! In dit artikel geven wij jou 3 tips over het aanschaffen van goede voedingssupplementen. Zo kun jij als mama binnen de kortste keren vaststellen welke supplementen jij en je gezin nodig hebben en welke je het beste in de schappen kunt laten staan.

Goede supplementen kopen vergt onderzoek vooraf 

Supplementen kopen moet je niet overhaast doen. Het vergt namelijk wat onderzoek vooraf om vast te kunnen stellen welke supplementen geschikt voor jou zijn. Gelukkig hoeft zo’n onderzoek helemaal niet lang te duren. Tegenwoordig kun je snel reviews en informatie over bepaalde supplementen vinden - ideaal!

Maar wat zijn nu precies de stappen die je het beste kunt doorlopen voorafgaand aan het kopen van supplementen? Dat leggen we graag aan jou uit.

Allereerst is het goed om vast te stellen waarom je een supplement wilt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld last van bepaalde gezondheidsklachten, of wil je een supplement puur en alleen gebruiken om jouw weerstand te verhogen? Wanneer je last van gezondheidsklachten hebt, is het raadzaam om eerst jouw huisarts te benaderen. Er kunnen immers gezondheidsproblemen ten grondslag aan jouw klachten liggen die supplementen niet kunnen verhelpen.

Vervolgens kun je, als je supplementen online wilt kopen, opzoeken of een website of webshop goed bekend staat. Daarvoor is het handig om onafhankelijke en objectieve reviews van anderen over een website te lezen. Hoe gaat de webshop bijvoorbeeld om met eventuele klachten? Wat is de levertijd en wat is de ervaring van mensen met de werking van een bepaald supplement?

Na het vaststellen of een webshop of website betrouwbaar is, kun je het supplement zoeken dat je wilt gebruiken. Tijdens de eerste stap heb je namelijk al vastgesteld waarom je een supplement wilt gebruiken en wat je ermee hoopt te bereiken. Dit vergemakkelijkt het zoeken naar het supplement dat je wilt kopen.

Tot slot lees je goed het etiket door. Herken je sommige stoffen niet die in een supplement zitten? Zoek dan op het internet naar hetgeen deze stoffen doen of raadpleeg een voedingsdeskundige. Op die manier weet je zeker dat de supplementen die je wilt kopen geen schadelijke toevoegingen bevatten.

Afbeelding blog 'Het kopen van supplementen: weet jij waar je op moet letten? '

Het is verstandig om een voedingsdeskundige te raadplegen

Je wilt natuurlijk als mama het beste voor jouw gezin en jezelf. Door zelf onderzoek te doen kun je al een heel eind komen wanneer je overweegt om supplementen te kopen. Dit betekent niet dat een voedingsdeskundige contacteren overbodig is. In tegendeel - diegene heeft cursussen of een opleiding over nutriti en voedingsstoffen gevolgd waar jij je voordeel mee kunt doen.

Weet je niet welke supplementen je moet kiezen of wat een supplement voor jouw gezondheid kan betekenen? Dan is het een goed plan om een diëtist te benaderen. Hij of zij zal jouw persoonlijke situatie in kaart brengen en gedegen advies over supplementen en voeding kunnen geven.

Niet iedereen heeft immers dezelfde supplementen nodig. Zo zal een voedingsdeskundige rekening houden met jouw dieet, de mate van lichamelijke inspanning per dag, de nachtrust die je verkrijgt, en tal van andere zaken. Naar alle waarschijnlijkheid zal diegene jou aanbevelen om eerst jouw dieet in positieve zin aan te passen, alvorens je supplementen gaat gebruiken.

Toch kunnen supplementen volgens veel diëtisten en andere voedingsdeskundigen een snelle en effectieve oplossing bieden voor het tegengaan van voedingsstoftekorten.

Kwaliteit boven kwantiteit: ook bij het kopen van supplementen 

Zoals voor veel dingen in het leven geldt dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Zo ook voor het aanschaffen van supplementen! Het kan heel verleidelijk zijn om te kiezen voor een verpakking die twee keer zoveel vitaminepreparaten bevat en die even duur als een andere verpakking.

Maar wat nu als de vitaminepreparaten in de eerste verpakking vrijwel geen gezondheidsvoordelen opleveren? Dan gooi je feitelijk gezien je geld weg. Kies daarom altijd voor een supplementenmerk dat goed bekend staat en doorloop alle stappen die we in dit artikel beschreven hebben.

Zo voorkom je een miskoop en zorg je ervoor dat jij en je gezin alleen supplementen van de hoogst mogelijke kwaliteit gebruiken.

Afbeelding blog 'Het kopen van supplementen: weet jij waar je op moet letten? '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je