{{ message.message }}
{{ button.text }}

from fat to fit mom

Altijd was ik wel aan de zwaardere kant, vond het eten veel te lekker en als een zak chips uit de kast gehaald werd, kwam hij never nooit meer terug in de kast. Het moest gewoon op.

Afbeelding blog 'from fat to fit mom' Achtergrond blur afbeelding

Het werd pas erger toen ik zwanger werd van de eerste, ik kwam maar liefst 26 kilo aan tijdens de zwangerschap en durfde op het eind niet meer op de weegschaal te kijken. Ik schaamde mij gewoon voor mijn gewicht en was er alles behalve trots op. Tussen de eerste en tweede zwangerschap is het mij wel gelukt om 10 kilo af te vallen op eigen kracht. Maar nog was ik te zwaar, eenmaal zwanger van de tweede kwam ik tot de 20 weken niks aan, had zelfs een paar weken dat ik af viel. Aan het eind van die zwangerschap stond de teller op +12.

Skye was een maand oud en ik was er klaar mee. Nog steeds te zwaar, geen conditie en als ik mezelf in de spiegel zag kon ik wel janken. Vond mezelf niet mooi meer en walgde nog net niet van mezelf. Ik heb een knop omgezet en ben gaan wandelen, fietsen en heb mijn voeding omgegooid. Niet meer snaaien, gezonde keuzes maken qua eten. Dat ging onwijs goed want toen ik 4 maanden na de keizersnede eindelijk de sportschool weer in kon om met gewichten te trainen stond de teller al op -10. Puur door alleen te bewegen en je voeding omgooien.

Het ging echt onwijs goed, ik zag mijzelf veranderen in de spiegel. Shoppen werd daardoor ook veel leuker en kledingstukken uit de kast halen die je al een paar jaar niet meer aan kon, die nu wel weer pasten was fantastisch. Gaf mij echt een motivatie om door te gaan. Aan het eind van 2017 stond de teller op -22.

Heb de eerste paar maanden van het nieuwe jaar een dip gehad, ik vond het lastig om bezig te blijven met afvallen en trainen. Voelde een constante druk om elke week maar te presteren, want als de weegschaal aangaf dat ik maar 100 gram was afgevallen en ik echt heel goed op mijn voeding had gelet en paar keer had getraind in de week ervoor. Dacht ik bij mezelf, waar doe ik het dan voor. Heb toen een beetje afstand ervan genomen, gaf mij heel veel rust.

Daarna ben ik begonnen met een trainschema die iemand voor mij heeft gemaakt. Dit is echt de doorslag geweest hoor. Vond het trainen veel leuker, zat goed in mijn vel en daardoor ging het met voeding ook veel beter. In de zomer van 2018 tikte ik het magsiche getal aan van -30 kilo. Trots. Meer kan ik niet zeggen.

Als je tegen mij had vertelt na de bevalling van Skye dat ik binnen 1,5 jaar 30 kilo was afgevallen had ik je keihard in je gezicht uit gelachen. Want dat kan ik toch helemaal niet. Die discipline heb ik toch helemaal niet. Geloof me, ben mijn halve leven al in strijd met mijn gewicht en lijf.

Heb de duurste diëten gevolgt tot aan maaltijdrepen en shakes. Het werkt wel, maar op korte termijn. Als je er klaar mee bent en je gaat weer "normaal" eten. Kom je weer aan + rente zeg ik altijd. Maar wat denk ik nog wel het allerbelangrijkst is, is je mindset. Is die niet goed, kun je wel 100x beginnen met afvallen maar hou je het nooit vol.

Als mensen aan mij vragen hoe ik het heb gedaan zeg ik, puur door voeding en gaan bewegen. Het klinkt allemaal heel simpel en makkelijk. En dat is alles behalve dat. Als je wil, je mindset goed is, je het vol kan houden. Dan kun jij jou doelen behalen. Ga fietsen, zwemmen, wandelen, hardlopen of duik de sportschool in. Als ik het kan, kan iedereen het!

En nu, heb nog steeds een haat liefde verhouding met voeding. Want oh wat was het toch makkelijk geweest als ik allergisch was voor chips, snoep & patat. In de afgelopen wintermaanden ben ik 4 kilo aangekomen en dat is oké. Ik train nog steeds elke week, heb goede dagen qua voeding maar ook heeeeeeeele slechte weken. De balans die ik nu heb vind ik goed en fijn.

Liefs en tot snel,

Desléy.

Afbeelding blog 'from fat to fit mom'

Maand na de bevalling van Skye, vanaf hier gooide ik het roer om.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je