{{ message.message }}
{{ button.text }}

Foliumzuur?

Dat is toch nergens voor nodig?!

Afbeelding blog 'Foliumzuur? '

Vrijdagavond, ik zit doelloos op Facebook en scroll wat. Af en toe beginnen mijn ogen zowat te bloeden omdat er zoveel onzin verkondigd wordt. Grote bekken met weinig inhoudt. Een oudere dame die vindt dat je juist ongelukken moet filmen om anderen te waarschuwen. Dat dit respectloos is gaat er niet in. Ik zie dat de leeuwen haar al aan het verscheuren zijn, dus ik trek m'n klauwen in en scroll verder. 

Een prachtig jongetje dat een kei is in make-up. Echt, het is on fleek! Ik wil vragen om eyeliner tips wanneer ik een reactie lees van een vrouw die hem adviseert hulp te vragen aan een therapeut. Omdat hij onnatuurlijk is. Ik adem diep in en probeer uit te leggen dat wat zij nu hier doet onacceptabel is. Dat een volwassen vrouw, een kind dat zichzelf zo durft te zijn, omlaag haalt. Het komt niet binnen. Ik wens haar wijsheid en verstand toe en scroll verder. 

Mannen die vrouwen uitleggen waarom sexisme niet bestaat. Haaien die in een onderzoek gevraagd werden of mensen graag opgegeten wilden worden (het antwoord was ja trouwens) en overal gezeik. Onbegrip. Oordelen en hun gelijk halen.

Dan een reclame van een vitamine fabrikant. Over foliumzuur en waarom dit zo van belang is voor het ongeboren kind. En daar zijn ze hoor, laten we ze Tante Bep noemen, de 'vroeger hadden we dat soort onzin niet en onze kinderen werden gewoon gezond geboren'. Meteen flitst ze aan mij voorbij. 

September 2007.
Ik zit op onze slaapkamer met mijn man. In onze handen een piepklein meisje in een piepklein kistje. Ik huil als een beest dat aan stukken gescheurd wordt. Ik wist het niet. Ik wist niet dat ik zwanger was. En toen we erachter kwamen was het al te laat. Natuurlijk ben ik direct foliumzuur gaan slikken, ook al wist ik niet precies waarvoor. Ja een open ruggetje ofzo. Maar dat overkomt ons niet. Toch deed ik het. Ik vertrouw namelijk op de wetenschap. Ik ga af op feiten, niet op behaalde resultaten uit het verleden van een of andere tante Bep. 

Ik wil zulke mensen bij de schouders pakken en door elkaar rammelen. Muts! (Laat ik het netjes houden, er lezen misschien kinderen mee) vroeger gingen kindjes ook dood! Je zag ze alleen niet! Zelfs hun bloedeigen moeders mochten geen afscheid nemen. Ze mochten hun kleintjes niet op het kerkhof begraven omdat ze niet gedoopt waren. De gruwel. N=1 dus stop er een kurk in! 

Foliumzuur staat erom bekend om tot 75% van de neurale buisdefecten te voorkomen. De neurale watte? BUIS! Zie het als volgt: wanneer de zygote (bevruchte eicel) zich heeft ingenesteld, begint het embryo te vormen. De neurale buis loopt van het stuitje tot het gehele hoofd. Dit sluit zich vanaf week 3. Stel het je voor als een rits die dicht ritst. Alle tandjes glijden perfect in elkaar. Deze rits moet sluiten. MOET! Want doet de rits dat niet, dan kun jij straks ook met een piepklein kindje in je handen zitten. Open ruggetje, schisis of een open schedeltje (dit laatste is altijd dodelijk). Dat is wat je op het spel zet wanneer je eigenwijs weigert om foliumzuur te nemen. Dat is wat deze vrouwen op hun geweten hebben wanneer iemand dit leest en hun verbale diarree voor zoete koek slikt. 

Neem foliumzuur, begin 3 maanden voor conceptie en slik het minimaal 12 weken erna. Ik begon pas met 6 weken en was te laat. Wees niet zo eigenwijs. Luister niet naar tante Bep die vroeger ook gewoon gezonde kinderen kreeg zonder die "onzin". Zij gebruikte namelijk ook geen autostoeltje. Dipte hun speentjes in de whisky zodat ze haar met rust lieten. Rookte stug in huis terwijl ze ook toen verdomd goed wisten dat meeroken ongezond was. 

Nee, foliumzuur kan niet elk lijden voorkomen. Helaas. En er worden ook genoeg gezonde kindjes geboren zonder foliumzuur. Gefeliciteerd. Sterke observatie. Maar neem van mij aan, je vergeeft het jezelf niet. Neem je fokking foliumzuur. En van mij mag je tante Bep een hoek verkopen (of met feiten schermen, een high five to the face is frowned upon.) Doe iets! Shut down stupidity! Voor mijn meisje en alle andere lieve baby's die geen kans kregen. Liefs van GB. Dat vandaag staat voor Giant Bitch 👌💪 you can thank me later ♥️ 

PS: foliumzuur heeft géén invloed op het geslacht van je kindje! Ik raad al mijn klanten aan om foliumzuur te slikken, of ze nu het traject voor een jongen of een meisje volgen. Neem! Je! Foliumzuur! 👍
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je