{{ message.message }}
{{ button.text }}

DE FLAP!

De mommy make over is hot!

Afbeelding blog 'DE FLAP!' Achtergrond blur afbeelding

Mag je zeuren over je lijf na een zwangerschap?

Natuurlijk ben ik super blij en gezegend met mijn 2 gezonde jongens. Dus ik mag echt niet klagen. Maar toch had ik van te voren niet verwacht wat 2 zwangerschappen met je lijf doen. Waarom heeft niemand mij gewaarschuwd? Ben ik de enige die er soms flink van baalt? Want als je een gezond kindje hebt gekregen dan mag je niet zeuren toch?

Tijdens beide zwangerschappen kwam ik ruim 20 kilo aan.

Ik heb heel veel moeite gedaan om die kilo’s er weer af te krijgen. En daar ben ik best trots op. Maar wat er overbleef was een hoop slappe huid. In kleding zie je die niet en dus mag ik voor mijn gevoel “niet zeuren” als ik op een feestje ben, want ik ben toch weer slank? Onlangs liet youtuber @mrsjamieli zich opereren aan haar “flap” en borsten, de negatieve commentaren van andere moeders waren niet van de lucht. Ze moest zich schamen om te laten snijden in een gezond lijf. En hoe kwam ze erbij om een operatie te ondergaan als moeder van 2 kids, met alle risico’s van dien. Het ergste wat ik las was dat ze een slecht voorbeeld is voor andere moeders. Dat je trots moet zijn op je lichaam dat een kind heeft gebaard.

Maar Jamie had gewoon een enorm stuk los vel onder aan haar buik hangen, en wilde daar graag vanaf. En ik geef haar groot gelijk. You go girl! Doen wat jou gelukkig maakt, het is jouw lijf en jouw leven. Al die haters zijn gewoon jaloers want Jamie is een super stoere en knappe vrouw. Wat ik interessant vind; Waarom veroordelen we elkaar zo als we iets aan ons uiterlijk laten doen? Is het afgunst of jaloezie? 

Moeten we ons lijf volledig omarmen na een zwangerschap? Of genieten we er stiekem van als die ooit zo slanke kennis de zwangerschapskilo’s er maar niet af krijgt.

Ik heb besloten; ik ga niets aan mijzelf laten doen. Ik ben geen bikinimens en ben door gezond eten (ik moet wel met mijn narcolepsie)?slanker dan voor mijn zwangerschappen. Mijn bescheiden flapje is al wat gekrompen en de modetrend is toch high waisted. Waar ik wel van baal zijn 2 grote bruine vlekken op mijn wangen. Elke dag factor 50 smeren mocht helaas niet baten. Zwangerschapsmasker, oftewel melasma. Na de zoveelste opmerking van “je hebt daar een vlek!” (Ik draag door de week geen make-up) besloot ik naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Ben inmiddels bijna €300 lichter en de vlekken zitten er nog steeds...

En jij? Accepteer jij je lichaam helemaal na je zwangerschap? En ja, alles valt te relativeren. Maar toch... baal je stiekem ook wel eens?

Liefs Anki, trotste mama uit Nijmegen ❤️

Ps. Mocht je nog tips hebben tegen melasma ??

Volg je me op insta: @anki_is_here link:https://www.instagram.com/p/BxunQa0orQ7/?igshid=p6tmvpmzfcxx

Lees ook mijn vorige blog over narcolepsie & mijn overgewicht 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je