Snap
  • Gezond
  • #afvallen
  • #postpartumbody
  • #jamieli
  • #mommymakeover

DE FLAP!

De mommy make over is hot!

Mag je zeuren over je lijf na een zwangerschap?

Natuurlijk ben ik super blij en gezegend met mijn 2 gezonde jongens. Dus ik mag echt niet klagen. Maar toch had ik van te voren niet verwacht wat 2 zwangerschappen met je lijf doen. Waarom heeft niemand mij gewaarschuwd? Ben ik de enige die er soms flink van baalt? Want als je een gezond kindje hebt gekregen dan mag je niet zeuren toch?

Tijdens beide zwangerschappen kwam ik ruim 20 kilo aan.

Ik heb heel veel moeite gedaan om die kilo’s er weer af te krijgen. En daar ben ik best trots op. Maar wat er overbleef was een hoop slappe huid. In kleding zie je die niet en dus mag ik voor mijn gevoel “niet zeuren” als ik op een feestje ben, want ik ben toch weer slank? Onlangs liet youtuber @mrsjamieli zich opereren aan haar “flap” en borsten, de negatieve commentaren van andere moeders waren niet van de lucht. Ze moest zich schamen om te laten snijden in een gezond lijf. En hoe kwam ze erbij om een operatie te ondergaan als moeder van 2 kids, met alle risico’s van dien. Het ergste wat ik las was dat ze een slecht voorbeeld is voor andere moeders. Dat je trots moet zijn op je lichaam dat een kind heeft gebaard.

Maar Jamie had gewoon een enorm stuk los vel onder aan haar buik hangen, en wilde daar graag vanaf. En ik geef haar groot gelijk. You go girl! Doen wat jou gelukkig maakt, het is jouw lijf en jouw leven. Al die haters zijn gewoon jaloers want Jamie is een super stoere en knappe vrouw. Wat ik interessant vind; Waarom veroordelen we elkaar zo als we iets aan ons uiterlijk laten doen? Is het afgunst of jaloezie? 

Moeten we ons lijf volledig omarmen na een zwangerschap? Of genieten we er stiekem van als die ooit zo slanke kennis de zwangerschapskilo’s er maar niet af krijgt.

Ik heb besloten; ik ga niets aan mijzelf laten doen. Ik ben geen bikinimens en ben door gezond eten (ik moet wel met mijn narcolepsie)?slanker dan voor mijn zwangerschappen. Mijn bescheiden flapje is al wat gekrompen en de modetrend is toch high waisted. Waar ik wel van baal zijn 2 grote bruine vlekken op mijn wangen. Elke dag factor 50 smeren mocht helaas niet baten. Zwangerschapsmasker, oftewel melasma. Na de zoveelste opmerking van “je hebt daar een vlek!” (Ik draag door de week geen make-up) besloot ik naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Ben inmiddels bijna €300 lichter en de vlekken zitten er nog steeds...

En jij? Accepteer jij je lichaam helemaal na je zwangerschap? En ja, alles valt te relativeren. Maar toch... baal je stiekem ook wel eens?

Liefs Anki, trotste mama uit Nijmegen ❤️

Ps. Mocht je nog tips hebben tegen melasma ??

Volg je me op insta: @anki_is_here link:https://www.instagram.com/p/BxunQa0orQ7/?igshid=p6tmvpmzfcxx

Lees ook mijn vorige blog over narcolepsie & mijn overgewicht 

4 jaar geleden

Ik ben helemaal niet blij met mijn lichaamsvorm/gewicht op dit moment. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dit voor mijn zwangerschap ook al zo was. Maar nu zit er nog 10 kg extra bij.. Dus ik baal meer wel dan niet. Ik deed er alleen niets voor om het te veranderen. Dan moet je eigenlijk ook niet zeuren. Maar de knop is om. Dus ik hoop dat de extra kilo's (en meer) er vanaf gaan de komende maanden. Verder vind ik dat mijn lijf zich goed heeft gehouden. Geen striae of hangende borsten (tot nu toe). Dat terwijl ik bijna 40 word. Daar ben ik dan wel weer trots op. Even afwachten of dit na een (eventuele) 2e zwangerschap nog zo is (fingers crossed).

4 jaar geleden

Ik ben ook bij beide zwangerschappen, ondanks gezond eten en blijven bewegen, ruim 20 kilo aangekomen. Dat was natuurlijk een flinke domper! Ik baal ook van m'n buik. Maar denk ook steeds ik mag niet klagen, heb 2 gezonde kindjes gedragen en gebaard, maar dat rotgevoel over mijn buik blijft knagen. Ik geef mezelf 1 jaar de tijd om het gewicht kwijt te raken, nog 10 kilo te gaan! Maar als ik in november (dan wordt de kleine 1) nog steeds zo baal en/of het gewicht niet kwijt ben, zal ik misschien toch eens wat informatie inwinnen over een mommy make over...

4 jaar geleden

Wat vreselijk vind ik het altijd dat we zo online onze ongezouten mening maar kunnen geven zonder na te denken aan de gevolgen. Je moet lekker doen waar jij je gelukkig bij voelt. Als jij je goed voelt straal je dat ook uit dus. Jij je goed voelen is meestal ook je kids die zich goed voelen? Ben nu op dit moment zwanger van de 2e maar als ik nog steeds van die slappe theezakjes heb hangen laat ik er echt wel wat aan doen. Ben ik dan ook gelijk een slechte moeder? Pff Vind wel dat je het moet doen voor jezelf en never nooit niet voor een ander. ? ?

4 jaar geleden

Ik vind dat als iemand gelukkig word om wat aan zijn lijf te doen daar niemand iets van mag vinden? Kan me dit namelijk heel goed voorstellen.. heb het geluk dat mijn buik slanker is geworden na mijn zwangerschappen dus herken het niet maar he #doeislief ? Heb je al eens geïnformeerd naar lasertherapie? Misschien kunnen hun je helpen