{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bewegen jouw kinderen ook te weinig?

Helft van de kinderen komt te weinig in beweging

Afbeelding blog 'Bewegen jouw kinderen ook te weinig?'

Volgens de Gezondheidsraad moeten scholieren per dag minstens een uur 'matig intensief' bewegen. Wandelen, fietsen en buiten spelen vallen hieronder. 45% van de kinderen haalt dit niet blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. 

Verklaringen kunnen zijn dat kinderen vaker met de auto worden gebracht en dat ouders zelf het verkeerde voorbeeld geven. Ook worden er steeds meer devices zoals de smartphone en iPad gebruikt. Met de oneindig veel zenders die er vandaag de dag zijn kan een kind 24 uur per dag series en films kijken. Gemeenten zien ook deze trend en zoeken naar uitdagende nieuwe speelplekken om meer kinderen naar buiten te laten spelen. Wipkippen en glijbanen maken plaats voor boomstammen, en digitale gadgets.

Het belang van voldoende bewegen is groot, want daarmee kunnen gezondheidsproblemen op latere leeftijd kunnen worden voorkomen. Bewegen verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressie en ook krijgen mensen die bewegen minder vaak darm- en borstkanker.

Toch blijkt dat actief sporten wel voldoende wordt gedaan. Bijna alle kinderen tussen de 4 en 12 doen drie keer peer week activiteiten zoals rennen, springen of dansen. 

Bron: AD

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je