{{ message.message }}
{{ button.text }}

Afvallen zonder Dieet (community)

Word gratis lid van de online afvallen zonder dieet community

Afbeelding blog 'Afvallen zonder Dieet (community)'

Summerbody

Voor veel vrouwen is afvallen of slank blijven top of mind. Het levert heel wat gespreksstof op. De zomer komt alweer wat dichterbij en misschien heb jij je gedachten ook al laten gaan over je summerbody. Het is nu in ieder geval een mooi moment om na te denken hoe je het wilt aanpakken. Je hebt nu nog de tijd om het rustig en weloverwogen te doen. Helaas wachten de meeste vrouwen te lang en stappen dan vlak voor de zomer in de valkuil van een dieet. In een rap tempo kilo’s verliezen, jazeker het voelt fijn voor het moment. Weer blij in je bikini, maar dat is het dan ook... Snel afvallen heeft namelijk veel nadelen. Zo snel als de kilo’s eraf vliegen, zo snel komen ze er meestal ook weer aan. Zoals de meesten wel weten, vaak ook nog met rente. En maar te zwijgen over de gevolgen van het jojo-effect...

Steeds minder eten

De nadelen van een dieet is dat je na elk dieet gedwongen wordt om minder te gaan eten, wil je nog iets afvallen. Uit onderzoek blijkt dat het 95% van de mensen niet lukt om na het afvallen op gewicht te blijven. De meeste mensen stappen op het moment dat ze 'klaar met de kilo's zijn' over op een streng regime. Alle aandacht alleen maar gericht op de kilo’s en afvallen. Maar staar je liever niet blind op het getal op de weegschaal, want het zegt niets over je lichaamssamenstelling. Snel afvallen, gaat gepaard met verlies van spiermassa. En laat spiermassa juist belangrijk zijn voor een goede stofwisseling. En een goede stofwisseling voor een gezond gewicht… Zo ga je uiteindelijk dus van de regen in de drup. 

Wat wil je het allerliefste? 

Denk nu eens na wat je het allerliefste zou willen. En niet alleen nu, deze zomer of over 3 maanden. Wat wil je over een jaar, twee jaar en waar zou je over 5 en 10 jaar willen staan? Hoe zou jij jezelf ‘t liefste willen zien en voelen als vrouw en moeder? Wie is die vrouw die je diep van binnen bent, maar die je nu verstopt onder een paar laagjes. Wat zou je willen als alles mogelijk zou zijn voor jou? Sluit je ogen eens en zie voor je wat jouw verlangens, wensen en dromen zijn. Ben jij al je beste versie of verval je in vervelende gewoonten die je bij jezelf vandaan houden? Geloof jij dat het ook voor jou mogelijk is om een blijvend gezond gewicht te bereiken?

Wat wil je liever…

• Afzien en korte tijd je streefgewicht bereiken om daarna het jojo-effect te verwelkomen of wil je werken aan een blijvend resultaat?

• Steeds weer in dezelfde valkuilen stappen of leren hoe je een gezonde leefstijl kunt integreren in jouw (jullie) leven?

• Je door je behoeftes laten leiden of zelf de regie nemen over jezelf en je eetgedrag?

• Gewoon volgen wat ergens geschreven staat, of leren wat nodig is voor een blijvend resultaat?

Maak van jouw droom een doel! Een doel met een datum. En zet dan de stappen die nodig zijn, zonder haast maar weloverwogen. Zorg dat je kennis opdoet, inzichten krijgt en vaardigheden aanleert. Iets nieuws leren is in het begin best lastig, maar uiteindelijk hebben we allemaal zonder zijwieltjes leren fietsen. Zo kunnen we ook allemaal een gezonde leefstijl aanleren en onze eigen afslankexpert worden. Het is wel belangrijk om te beseffen dat overgewicht meestal door verkeerd of teveel ontstaat, maar je het probleem niet oplost door je aandacht alleen te richten op eten. 

Gratis Community

Ben jij zover dat je geen dieet (meer) wilt volgen en wil je weer ontspannen met eten omgaan? Weet je echter niet zo goed waar te beginnen en wil je het liever niet alleen doen? Kijk eens rustig rond op mijn website www.health2happiness.nl Je kunt daar meer lezen en blogjes vinden gericht op afvallen zonder dieet. Je kunt ook lid worden van de gratis community op Facebook. Meld je hier aan: https://www.facebook.com/groups/afvallenzonderdieet/

Mijn naam is Mandy Jacobs en vanuit mijn afslankstudio in Leusden begeleid ik voornamelijk drukbezette vrouwen en mama’s naar een gezonde leefstijl. Ik bied ook een online programma dat uit 12 stappen bestaat.

Ik wens je veel succes en als er vragen zijn, stel ze gerust!

Lieve groet,

Mandy

Als duidelijk wordt dat je jouw doel niet bereikt, verander dan niet je doel; verander je aanpak.

Confucius

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je