Snap
  • Gezond
  • gezonderecepten
  • weekzondervlees

7x heerlijke gerechten die je echt eens moet proberen!

100% Week Zonder Vlees proof!

Ben jij maandag begonnen met een week geen vlees te eten, of kwam jij er donderdag, bij het lezen van ons artikel, pas achter dat deze week afgelopen maandag van start is gegaan? Hoe dan ook, tof dat je mee doet! Deze week gaan wij het jou makkelijker maken om zonder vlees te koken. Dit doen we door een aantal artikelen aan de Nationale Week Zonder Vlees te wijden. In dit artikel, de titel zegt het al, gaan we aan aantal heerlijke vleesloze gerechten in het zonnetje zetten. Een heerlijke blog om te lezen dus! 

De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. Op haar website kan je terecht voor ontzettend lekkere en bijzondere gerechten zonder vlees! Ter inspiratie voor de boodschappen van deze week lichten wij in dit artikel de 10 lekkerste gerechten van De Hippe Vegetariër uit. Nog geen boodschappen gedaan voor de komende dagen? Wacht daar nog maar even mee totdat je deze hele blog hebt gelezen!

De Hippe Vegetariër

"Ben je dol op eten? Hou je van een mooi glas wijn? Ik óók! Ik ben een smulpaap eerste klas! Wie je ook bent en wat voor leefstijl je ook hebt, met De Hippe Vegetariër geef ik je oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten. Geniet, smul en heb lief!", zo introduceert Isabel De Hippe Vegetariër op haar website. Wij werden hier helemaal blij van, vooral omdat wij de twee vragen in het begin van Isabel haar introductie allemaal met een volmondig 'Ja!' konden beantwoorden. Want ondanks dat hier op kantoor altijd gezonde opties aanwezig zijn, is de verleiding om, na een lange werkdag, thuis even iets makkelijks en vaak wat minder gezonds op tafel te zetten erg groot! 

Ben jij een drukke moeder die niet altijd zin heeft om aan het einde van de dag een 5-sterrendiner op tafel te zetten maar wil je wel gezond en gevarieerd eten? Én doe je mee aan de Nationale Week Zonder Vlees of ben je sowieso vegetarisch? Dan zijn onderstaande gerechten zonder vlees echte aanraders!

1. Ovengroente met gebakken gnocchi, hazelnoten en basilicumdressing

Een heerlijke pasta, rijkelijk gevuld met groente die je zó in de oven schuift. Dit gerecht is makkelijk te maken en er komen geen gekke ingrediënten aan te pas. Alles is gewoon te koop bij de supermarkt bij jou om de hoek!

Bereidingstijd: 40-45 min. (inclusief de tijd in de oven)

Het gehele recept vind je hier!

2. NWZV: Veggie nori rollen met romige pindadip

We Love Sushi! Zodra de restaurants weer open gaan hopen we snel weer eens uit eten te kunnen met het hele team. Als het aan veel van ons ligt gaan we linea directa naar een Sushi Restaurant. Maar zolang dit nog niet kan gaan we gewoon zelf aan de slag! 

Bij dit gerecht hoef je gelukkig niet te kliederen met plakkerige sushirijst maar krijg je toch een heerlijke nori rol als je alle stappen goed doorloopt. Wederom geen ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, gezond en in een mum van tijd klaar!

Bereidingstijd: 15-20 minuten!

Begint je maag al te knorren, klik dan hier en ga aan de slag met dit heerlijke vleesvrije recept!

3. Sticky gember tempeh met bimi & kokosrijst 

Oké, misschien heb je nog nooit van bimi of kokosrijst gehoord dus bij deze geldt niet helemaal hetzelfde als bij bovenstaande recepten. Maar ondanks dat je voor sommige ingrediënten even naar de toko in de stad moet is dat het 100% waard! 

Bereidingstijd: 50 minuten (inclusief 30 minuten marineertijd)

Dit gerecht ziet er niet uit als een gerecht zonder vlees en zo smaakt het ook niet! Waan je in Oosterse sferen met dit heerlijke vegetarische gerecht. 

4. Groente tortilla’s met refried beans & salsa

Van het ene continent reizen we af naar het andere. Houd je meer van de Latijns-Amerikaanse keuken dan zit je met dit gerecht helemaal goed. Ja, met kip is lekker maar deze tortilla's in combinatie met de salsa met mango zorgt voor een absolute fiesta in je mond! 

Bereidingstijd: 30-35 minuten

Een avondje salsa dansen zit er nog even niet in maar nadat je dit gerecht hebt geproefd verlang je enkel nog maar dit soort salsa! 

Klik hier voor het recept. 

5. Griekse moussaka vegan en lactosevrij!

Nu we toch zo lekker bezig zijn met gerechten vanuit verschillende continenten kan deze Griekse vegan Moussaka er ook nog wel bij! Deze groenteschotel met aardappel, aubergine, paprika en wortel zullen menig groentetuin jaloers maken. Heerlijk veel groente en de karakteristieke smaak van moussaka in een handomdraai op tafel. Een absolute aanrader!

Bereidingstijd: 80-90 minuten (inclusief 40 minuten in de oven)

Laat die gyros maar lekker staan en ga voor een gezonder, milieuvriendelijker en overheerlijk alternatief. Lees hier je hoe je dit feestje organiseert. 

6. Tomatentaart met tapenade

Chocoladetaart, appeltaart, tomatentaart... taart doet het eigenlijk altijd goed! Met deze gemakkelijke hartige taart met tapenade steel jij de show thuis. Niemand die het stukje vlees van die avond zal missen!

Bereidingstijd:  Je bent 25 minuten echt bezig, de taart staat in totaal 40 minuten in de oven en alvorens je begint moet je de tomaten 30 minuten laten staan. (Neem in de tussentijd dus eens lekker tijd voor jezelf! Heb je dat ene boek nou al eens open geslagen?) 

Lekker provinciaals genieten? Klik hier voor deze heerlijke tomatentaart. 

7. Aardappel, venkel en tomatenschoteltje

Een á la minute recept mag natuurlijk niet ontbreken in onze selectie. Daarom 'last but not least' deze super snelle, gemakkelijke en smaakvolle tomatenschotel. Je hebt deze schotel zo in elkaar waardoor je 's avonds nog even wat extra tijd hebt voor je kinderen, jezelf of je partner. Win-win dus!

Bereidingstijd: 25-30 minuten

Het gerecht van dit snelle gerecht vind je hier

Eet smakelijk!

Deel jouw favoriete vegetarische/veganistische recept met ons in de reacties. Wie weet delen we deze binnen kort in een van onze blogs!