{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 tips voor vermoeide moeders!

Wanneer je moeder wordt verandert je leven in veel opzichten. Je hoeft niet alleen meer voor jezelf te zorgen, maar je bent verantwoordelijk voor een heel gezin. En dat kan er best wel eens inhakken. Herken jij dat? Geen paniek, met deze 5 tips kun jij de vermoeidheid te lijf gaan!

Afbeelding blog '5 tips voor vermoeide moeders!' Achtergrond blur afbeelding

JE HOEFT HET NIET ALLEMAAL ZELF TE DOEN

Misschien heb je wel het gevoel dat je alle touwtjes in handen moet hebben en wil je geen steken laten vallen. Maar het is écht niet erg om hulp te vragen. Pak je rust als je partner eens lekker voor jullie gaat koken of gaat stofzuigen. Misschien wil je buurvrouw wel eens wat boodschappen voor je meenemen. En je (schoon)ouders vinden het vast hartstikke leuk om de kinderen een keer van school te halen.

DOE HET RUSTIG AAN WANNEER DAT KAN

Een powernapje hoeft niet lang te duren, maar kan echt je redding zijn. Ook even rustig een momentje op de bank met een boek of een serie kan veel ontspanning geven. Probeer in ieder geval echt je rust te pakken zodra je daar de kans voor krijgt. Hoewel dat logisch klinkt is dit niet altijd vanzelfsprekend. 

VITAMIENTJES EN MINERALEN

Gezonde voeding is altijd onwijs belangrijk! Eet voedingsmiddelen die energie geven, zorg daarom voor voldoende fruit, groente en vezels in je voedingspatroon. Simpele koolhydraten en suikerrijke producten geven maar kort energie. Zorg dat je ook voldoende ijzer binnen krijgt, dat zorgt er namelijk voor dat je jezelf minder vermoeid zult voelen.

IJZERSTERK

Een extra tip voor bij het ontbijt is het ijzerelixer Floradix. Dit bevat een goed opneembare vorm van ijzer en vitaminen die je lichaam op natuurlijke wijze ondersteunen bij vermoeidheid. Met 20 ml Floradix bij het ontbijt heb je de hele dag door meer energie, zodat je kunt genieten van alle mooie momenten die gedurende de dag op je pad komen. Je kunt het puur drinken of eenvoudig mengen door sinaasappelsap. Floradix is eveneens verkrijgbaar in tabletvorm (met foliumzuur) en is te koop bij de meeste apotheken, (online) drogisterijen en natuurwinkels.

BEWEGEN ZORGT VOOR ENERGIE

Voldoende beweging is ontzettend belangrijk. Beweging geeft energie en daarnaast zorgt het er ook voor dat je lekker in shape blijft! Ben je een kersverse mama? Begin dan met rustige wandelingen achter de kinderwagen. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je baby. Daarna kun je langzaam opbouwen en kun je uiteindelijk los met die buikspieroefeningen.

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Floradix, maar de inhoud ervan is van onszelf. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je