{{ message.message }}
{{ button.text }}

3 tips om van lage rugpijn af te komen

Pijn in de onderrug kan heel vervelend zijn, daarom deel ik graag wat tips om hier van af te komen. Veel mensen denken dat het direct aanpakken van de pijn in dit gebied zelf het beste werkt, maar dat is vaak niet zo. Het is vaak beter om het gebied rondom het pijnlijke gebied juist aan te pakken.

In dit blog vertel ik meer over hoe je goed van de pijn en klachten af komt. Deze tips zijn in samenwerking met Fysio Masters geschreven, voor meer informatie met betrekking tot rugklachten en andere klachten kijk je het beste op hun website.

Afbeelding blog '3 tips om van lage rugpijn af te komen'

1. Gebruik een foam roller voor je heupen

Strakke heupen kunnen de boosdoener zijn van rugpijn, want als ze kort en strak zijn, kunnen ze de wervelkolom in een overtrokken positie trekken en ongewenste voorwaartse buiging veroorzaken. Om het bewegingsbereik van de heupen echt te vergroten, heb je een foam roller nodig.

Volgens verschillende onderzoeken biedt het gebruik van een foam roller in combinatie met strekken een maximale heupflexibiliteit. Er zijn daarnaast nog bepaalde oefeningen die de heupen flexibeler maken, zoals de zogenaamde “Spiderman walk”.


2. Kijk naar je schouder flexibiliteit

Het klinkt misschien vreemd, maar het verbeteren van het bewegingsbereik dat je kunt bereiken bij het schoudergewricht kan de lage rugbelasting juist verminderen. Als je iets boven je hoofd tilt of boven je lichaam reikt om iets van bovenaf naar beneden te trekken, strek je het schoudergewricht uit door een groot bewegingsbereik.

Iemand met beperkte flexibiliteit kan hier flinke last door ervaren. Het is daarom verstandig hier rekening mee te houden en de flexibiliteit van je schouders te verbeteren.


3. Activeer je bilspieren

De bilspieren trekken naar beneden toe samen, zodat ze de ruggengraat daadwerkelijk decomprimeren. Dat kan veel rugspanning wegnemen. Concentreer je op oefeningen die de bilspieren activeren en werk aan een relatief neutrale ruggengraat tijdens het doen van oefeningen, tillen en andere activiteiten. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je