{{ message.message }}
{{ button.text }}

13 ziekenhuisopnames, hoe verder?

Toen hij 9 maanden oud was werd hij voor het eerst opgenomen. Nu is hij 2 jaar en 10 maanden en zijn we 13 ziekenhuisopnames verder.

Afbeelding blog '13 ziekenhuisopnames, hoe verder?'

Het is alweer 6 maanden geleden dat ik aangaf misschien weer te gaan bloggen. Er gebeurd telkens zoveel dat ik er meestal niet aan toe kom.

Onze Seff was 9 maanden toen hij voor het eerste werd opgenomen vanwege benauwdheidsklachten. We zijn 2 jaar verder en in de tussentijd zijn we 13 opnames verder. Elke opname wordt erger met extra zuurstof, optiflow, prednison en antibiotica waar hij elke keer weer mee te maken krijgt.
Sinds januari dit jaar probeer ik de artsen te overtuigen hem van de onderhoudsmedicatie af te halen. Dit omdat het gewoon geen effect had, elke verkoudheid ligt hij alsnog in het ziekenhuis. De onderhoudmedicatie zorgt ervoor dat zijn immuunsysteem laag blijft, terwijl we zo hard proberen dit beter te krijgen zodat hij niet elke verkoudheid mee pakt. Daarnaast had hij vreselijke bijwerkingen, hij werd depressief, agressief, boos en verdrietig. De artsen bij zijn toenmalige ziekenhuis wouden niet meewerken en dreigde zelfs met jeugdzorg als we hem er toch vanaf zouden halen. We zijn voor een second opinion gegaan naar een kinderziekenhuis waar hij voor het eerst gezien werd door een kinderlongarts. Wat ben ik dankbaar voor deze man, want hij ging onderzoek doen, gewoon de boeken in en specialisten bellen en zo nog meer. Zijn conclusie samen met zijn collega's; dit is geen astma, dus de medicatie werkt niet, stop er maar mee! Wat het dan wel is, is onbekend, ze weten het gewoon niet. Eerst maar kijken hoe hij het zonder medicatie doet en dan beslissen of er meer onderzoeken moeten volgen.
Sinds mei ligt hij elke 3-4 weken in het ziekenhuis en was het echt bikkelen tussendoor. Nu is hij al ruim een maand thuis en hij doet het super, geen bijwerkingen van medicatie, een vrolijk kereltje die echt kan genieten van het leven! Heerlijk!

Nu moet ik ook bekennen dat in onze huishouden veel veranderd is. Naast dat we nog een kindje rijker zijn. Hij wordt al bijna 1 jaar oud! Zijn we nog bewuster geworden wat we in ons huis zijn gaan gebruiken. Ik vond het schokkend om te ontdekken hoeveel gifstoffen wij onbedoeld in ons huishouden gebruiken (jij dus ook) en wat voor effecten deze hebben op gezondheid, nu maar ook vooral op lange termijn. Dit is natuurlijk wel de omgeving waar wij ons ziek jongetje hielden en hoe sterk deze middelen een effect hebben ook op zijn longen.
Nu gebruiken we alleen natuurlijke op plantbasis producten en wat zijn we gezonder en zitten we zoveel lekkerder in ons vel! Daarnaast ben ik ook kruidengeneeskundige geworden en passen we dit dagelijks toe in ons leven! Geen farmaceutische medicatie meer voor ons en we zijn beter af! Laat ik er dan maar ook even bij vermelden, dat ik wel degelijk weet dat ze soms ook wel nodig zijn. Zonder de farmaceutische industrie, had ik mijn man zeer waarschijnlijk niet meer gehad toen hij werd gediagnosticeerd met kanker. Maar in het algemeen ben ik van mening geworden dat er eerst gekeken moet worden naar wat de natuur te geven heeft voordat er heftiger geschud ingezet wordt dat soms wel meer nadelige gevolgen voor je lichaam heeft dan waar het voor ingezet wordt. Hierin ben ik dus menig gezin mee aan het helpen en mijn passie ervoor groeit, want de resultaten zijn geweldig!

Als het zo doorgaat met Seff, dan heb ik in de toekomst meer tijd om weer bloggen en wie weet ga ik verder met ons verhaal waar ik gebleven ben. Maar misschien dat ik mijn passie om andere gezinnen te helpen achterna ga! Hoe meer huishoudens gifvrij hoe meer gezondheid in Nederland!

*afbeelding gekocht bij istock gerelateerde internetwebsite, voor persoonlijk gebruik.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je