{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezellige kerstmarkten 2013

Ook dit jaar zullen weer duizenden mensen gaan genieten van de sfeer van de gezellige kerstmarkten

Ook dit jaar zullen weer duizenden mensen gaan genieten van de sfeer van de gezellige kerstmarkten die tegenwoordig zowel in binnen- als buitenland worden georganiseerd. De geuren, de gezellige decoratie, de kraampjes vol cadeau-ideeën en heerlijke versnaperingen, het hoort er allemaal bij. Maar op welke plekken zijn de gezelligste kerstmarkten van 2013 te vinden ? We beginnen natuurlijk in ons eigen land.   kerstmarkt

Kerstmarkten in Nederland

De Hoge Veluwe Heb je zin om je eigen kerstboom te gaan zagen en eens in de winter op een witte fiets door de natuur te rijden? Dan kun je op 14 en 15 december terecht in het centrumgebied van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je kunt er onder andere meer te weten komen over de bereiding van wild en een glaasje glühwein drinken. De markt is gratis, je betaald wel entree voor het park. Valkenburg De kerstmarkt in Valkenburg staat bekend om zijn optocht met praalwagens, versierde stalletjes in de grotten en de Route d’Amuse, waarbij je diverse restaurants aandoet voor een lekker hapje tijdens een wandeling door de stad. In de Wilhelminagrot kun je zelfs de grootste kerststal van zand van Europa bekijken. Vanaf 15 november zijn de diverse activiteiten van start gegaan. Maastricht We blijven nog even in het zuiden van ons land, want ook in Maastricht weten ze alles van kerstmarkten. Een deel van deze kerstmarkt is overdekt en op het Vrijthof kun je zowel schaatsen als een 60 meter hoog reuzenrad in. Theatergroepen, fanfares en koren verzorgen optredens. De decoratie is bijzonder te noemen: levensgrote ijsberen en een arrenslee maken er deel van uit. Een boottocht over de Maas is ook een aanrader tijdens de decembermaand. Op 30 november beginnen de festiviteiten hier. Garderen Op 5, 6, 7, 12, 13 en 14 december kun je de jaarlijkse Winterfair bezoeken bij De Beeldentuin in Garderen. De entourage van de zestig standhouders is à la de sfeer in de boeken van Charles Dickens.  

Kerstmarkten in Duitsland

Onze oosterburen houden zeker van een uitgebreide kerstmarkt. In overdekt winkelcentrum Centro in Oberhausen kun je nu al langs Alpenhutten wandelen en rodelen op de Bergkerstmarkt, kun je in Santa’s Village de kerstman ontmoeten en veel verschillende hapjes proeven. Kinderen kunnen op de Kaboutermarkt een treintje of carroussel in of luisteren naar een sprekende kerstboom. In het oude stadscentrum is ook van alles te beleven; daar beginnen de kerstactiviteiten al op 29 november. In Keulen is de Dom het middelpunt van de kerstmarkt. Glas, houten decoraties, kaarsen, sieraden, er is voor ieder wat wils. Op de Alter Markt, eveneens in Keulen, kom je vooral veel kraampjes met speelgoed tegen. Aan de rand van het stadspark in Keulen bevindt zich nog een kerstmarkt, waar men naar toe gaat voor de versnaperingen en de shows die er worden gegeven. Düsseldorf verandert in deze tijd in een stad vol peperkoekhuisjes. De diverse kerstmarkten in deze stad hebben elk een eigen karakter. En dan hebben we Münster nog. Ga je voor een kerstrondleiding door de stad, bekijk je de vele sfeervolle etalages of ga je voor het eten: traditionele Bratwurst, Reibekuchen of gepofte kastanjes? Naast deze kerstmarkten zijn er nog vele anderen, want de Duitsers zijn gek op kerstmarkten.  

Kerstmarkten in België

In Brugge kun je prettig kerstshoppen vanwege het grote winkelaanbod, maar ook door de traditionele kerstmarkt in het historische centrum. Ook Antwerpen en Brussel zijn in deze periode van het jaar in trek. Evenals een aantal Duitse steden die net over de grens liggen, zijn deze steden voor ons goed bereikbaar. De kerstmarkt in Antwerpen is in de loop der jaren steeds groter geworden en daarom is de locatie veranderd. Met een kerststal op de Handschoenmarkt, sfeervolle verlichting van het station tot aan de Scheldekade en  een ijspiste op het Steenplein, is Antwerpen in de periode voor de kerst een publiekstrekker. Of ga je voor de kerstboomverbranding op 5 januari? Dan moet je op de linkeroever zijn. De grootste kerstmarkt van onze zuiderburen vindt echter plaats in Brussel. Via de verlichte brede lanen van de stad kom je als vanzelf bij de kerstmarkt uit. Naast al de kraampjes met lekkers en moois, kun je schaatsen en in het enorme reuzenrad plaatsnemen. Dat reuzenrad wordt trouwens verlicht door maar liefst 18000 lampjes! Genoeg mogelijkheden dus om volledig in een ultieme kerstsfeer te komen. Maak er gewoon een weekendje van, en boek er een hotelletje bij met je partner (en kids)!     Geschreven door mama Lianne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je