{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezellig, een logeetje!

Groepsknuffel (haha, ja, laat ik het toch maar laten staan, 't klopt toch) Ko is een weekendje bij ons. Maar ik voel me niet geroepen om me ineens als een overdreven super-moeder te gaan gedragen...

Afbeelding blog 'Gezellig, een logeetje!' Achtergrond blur afbeelding

In de klas bij mijn zoontje 'woont' Ko, ja, die ja, de bekende knuffel van Ik en Ko, uitgeverij Zwijsen. En dit weekend is hij onze gast. Nou zat dat er in eerste instantie even niet in. Vrijdag kwam zoonlief thuis en realiseerde zich ineens iets. 'Oooh, mam, de juf had het nog z贸 gezegd!' Het was zijn beurt voor Ko en diens koffertje. Vergeten dus. Nou, de speelzaal van zusje zit in hetzelfde gebouw en daar komen we over een half uurtje toch, dan kijken we wel of je juf er nog is. Gelukkig, zijn juf is niet het type dat een kwartier na schooltijd naar huis racet, ze zat nog gemoedelijk met een paar collega's in de personeelskamer. 'Wat goed van je dat je er aan gedacht hebt, ik was het helemaal vergeten!' reageerde ze. Het was ook de dag van het Voorleesontbijt, dus daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Koffertje mee met Ko erin en weg waren we weer. Zusje afgeleverd bij de speelzaal, met zoonlief naar de judo en verder met ons ritueel van de vrijdagmiddag, boodschappen bij de AH vanwege het scannen en de leuke kleine karretjes, waar Ko natuurlijk mocht helpen duwen. Ko ging mee naar de speelzaal, dronk een kopje thee mee, werd betrokken bij het spelen met de brandweerkazerne van de Speelotheek, mocht in de pannen roeren. Ko wist niet of hij nasi lustte, zei zoonlief. Nou, geloof me, Ko eet 谩lles jongen! ;-) Natuurlijk is Ko niet alleen, want de eigen knuffels raakten dik bevriend met hem en maakten plaats in bed. Maar Ko bracht ook een groot schrift met zich mee. En dat is best interessant kan ik je vertellen. Je leert er aardig de ouders van zoonliefs klasgenootjes door kennen ;-) Wie maakt zich er makkelijk vanaf qua aantal regels tekst over zo'n logeerweekend? Wie gaat helemaal los met in kleur geprinte foto's van elke scheet die Ko laat tijdens het weekend? Wie gaat ineens overdreven veel activiteiten ondernemen (te ongeloofwaardig, ineens moesten er cakejes worden gebakken, een dierentuin bezocht, een speeltuin en werd er gezwommen? No way dat ik dat nu ga doen!) Doe maar gewoon dan... nou ja, je snapt me wel. Ko is wel mee geweest op verjaarsvisite, maar dat stond simpelweg gewoon op de planning. Wellicht dat er morgen schaapjes geteld gaan worden, nu de nieuwe lammetjes zich aandienen bij de schaapskooi, maar dan moet het wel mooi weer zijn. Maar anders knutselt, leest en speelt Ko maar gewoon mee met ons tweetal zoals we gewend zijn. En mama tekent en schrijft echt wel een aardig plaatje/verhaaltje in het schrift, zo ben ik wel, maar laten we nu niet ineens bijzonder willen doen. De ouders na mij moeten ook nog een leuk weekend hebben, zonder zich opgejut te voelen...

Tags: #Kids & Zo, #post

馃憢馃徏  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je