{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gewoon een klein hoofdje

Hij heeft gewoon een klein hoofdje.. zo opgelucht zijn we nog nooit geweest.

Afbeelding blog 'Gewoon een klein hoofdje'

Onze kleine avonturier ontwikkelde zich ontzettend goed de eerste weken en we zaten op een prachtig wolkje. 

Totdat hij met 6 weken veel spuugde en veel huilde en krijstte. Mijn arme ventje bleek reflux en een moeilijke onlasting te hebben. Gelukkig kreeg ik met wat hulp van medicijnen mijn vrolijke baby terug. 

Na 3 maanden kwamen we terug bij de kinderarts en ontdekten we dat zijn fontanel al helemaal gesloten was! Ook zijn hoofdje was best scheef door zijn voorkeurshouding. Wanneer ik zijn hoofd draaide in zijn wieg, was ik de kamer nog niet uit of hij lag alweer op zijn voorkeurskant. We zijn doorverwezen naar de fysio en met de tips en tricks hebben we het nog mooi kunnen corrigeren. Al bleef zijn fontanel potdicht.

De kinderarts verwees ons door om een scan te laten maken van zijn hoofdje omdat ze er niet gerust op was. Als de fontanel zo vroeg gesloten is, bestaat er een kans dat de schedel over elkaar groeit en de hersenen van de baby niet genoeg ruimte hebben. Als dat het geval is, zou hij geopereerd moeten worden. Ons kleine mannetje, 3 maandjes jong en misschien al zon heftige operatie. De wereld stond op zijn kop.

Het duurde 2 hele lange weken voor de scan gepland stond en ik werd met de dag meer onzeker. Bij ieder huiltje, iedere kick die mijn kleintje gaf pakte ik hem op uit angst dat hij pijn of iets zou hebben. Ik ging van het ergste uit en zag mezelf soms zelfs al een klein kistje bestellen, zo bang was ik. 

Na een week was de uitslag binnen en de kinderarts nodigde ons samen met de kinderneurloog uit voor een afspraak. De neuroloog onderzocht ons ventje even en toen kwamen de verlossende woorden... jullie kindje is kerngezond, hij heeft gewoon een klein koppie. 

Nog nooit in mijn leven ben ik zo blij geweest dat iemand mijn kind klein (of zijn hoofd in ieder geval) noemde. Behalve een keihard hoofd heeft hij er niets aan overgehouden en is nu een eigenwijs rondwaggelend mannetje van anderhalf. Nog steeds  klein (maat 74 hihi) maar wat een groot genot!

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je