{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gemak en comfort met Toon van Eneco

Onze testmoeders zijn weer druk aan het testen geweest.

Afbeelding blog 'Gemak en comfort met Toon van Eneco'

Graag presenteren wij deel 2 van de ervaringen met Toon®, de slimme thermostaat van Eneco. Check hier deel 1 over inzicht en besparen met Toon.

Maak kennis met Toon

Voor diegenen die het niet weten: Toon is de slimme thermostaat van Eneco die je onder andere erg veel gemak en comfort biedt en helpt met een veilig thuis. Toon is daarnaast op afstand te bedienen. Handig, want zo kun je bijvoorbeeld onderweg alvast de verwarming aanzetten. Ook huishoudelijke apparaten en je persoonlijke lichtinstellingen bedien je eenvoudig met de Toon-apps. Zo kom je nooit meer thuis in een koud of donker huis.

Naamloos

Monique vindt de app op haar telefoon erg handig. Zo was ze laatst onverwacht een hele dag weg en heeft ze vanuit de trein met de app de verwarming teruggezet naar 16 graden. Maar ook andersom is het al vaak goed van pas gekomen: ''Nu het wat kouder wordt zet ik regelmatig de verwarming onderweg naar huis al wat hoger via de app.''

Ook Lisa gebruikt Toon regelmatig op afstand via haar smartphone: ''Het is zo gemakkelijk... Hop, even de verwarming een graadje hoger vanuit de zwemles zodat we lekker warm thuiskomen.''

Marleen geeft het zelf eerlijk toe, Toon heeft haar een beetje lui gemaakt. “Als we ’s ochtends nog in bed liggen en het is koud zetten we de verwarming alvast aan... Dan draai ik me nog eens lekker om en kom er pas uit als het warm is in huis.” Zo ook in de avond: ''Vanuit mijn warme bedje zet ik met een druk op de knop de verwarming zachter.''

De man van Monique gebruikt de app ook, hij kijkt vooral naar het verbruik. “Vorige week kwam hij thuis met de vraag wat ik in vredesnaam allemaal aangezet had? Want er was wel een erg hoge piek te zien in het verbruik... Tsja, huishouden?” Het oog wil ook wat: ''Ik vind Toon echt een mooie, overzichtelijke en frisse app'', aldus Suzanne.

Marleen: ''Toon blijft zich continue verbeteren. Het gebruikersgemak waarmee je bijvoorbeeld de app kan bedienen is top. Ook een duidelijk overzicht van je verbruik is wel op z’n plaats in ons rommelige huishouden.''

“De app is sinds kort weer verbeterd, het overzicht is beter ingedeeld en de kleuren zijn iets helderder”, geeft Natasja aan.

Slimme stekkers

Slimme Stekkers geven je inzicht in het energieverbruik en -kosten per apparaat (bijvoorbeeld de televisie) of een hele groep apparaten (bijvoorbeeld de verlichting in de woonkamer). Met de slimme stekkers kun je tevens aangesloten apparaten op afstand in- en uitschakelen.

Monique: ''De slimme stekker is een erg leuke gadget en daarnaast ook functioneel. Als mijn man of ik laat thuiskomen van de avonddienst dan kunnen we het licht buiten al aanzetten. Dan kom je toch wat veiliger en gezelliger binnen.’’

Een grappige bijkomstigheid: “Ik laat mijn man wel eens schrikken door ineens een lamp aan te doen met mijn smartphone terwijl hij alleen thuis is ;).”

Het enige minpunt van de stekkers is voor Monique het investeren. “Deze gadget (slimme stekker) is op korte termijn wat prijzig. Je haalt het er na een wat langere periode gemakkelijk uit, maar het moet wel even opgebracht worden.”

Slimme rookmelders

Suzanne heeft laatst ook slimme rookmelders geïnstalleerd. Suzanne: ''Het plaatsen van een rookmelder is zo gedaan. Best gevaarlijk dat ik hier 5 jaar mee gewacht heb! Nu de slimme rookmelders in huis aanwezig zijn, geeft het me een gevoel van rust. Deze slimme rookmelders zijn aangesloten op Toon, waardoor je niet alleen in huis een melding krijgt, maar ook op je smartphone. Ook kunnen buren, familie of vrienden gewaarschuwd worden bij rook mocht je zelf niet in de buurt zijn.”

Wat zijn jouw ervaringen met Toon? Vertel het ons in de reacties!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je