{{ message.message }}
{{ button.text }}

geldproblemen in babyland

Huisje, 2 kinderen en een boodschappen budget van 25 euro per week :s

Afbeelding blog 'geldproblemen in babyland' Achtergrond blur afbeelding

2012 was het jaar dat alle ellende begon....

Ik had bijna een vast contract, had naar mijn zin waar ik werkte en waren met goedkeuring van mijn baas bezig met ons eerste kindje. Ik verdiende daar 1650 netto en mijn vriend bracht per maand zo'n 1250 binnen, dus we hadden het niet slecht. 

We wilde terug naar de kaap in r'dam waar mijn vriend zijn jeugd doorbracht, dus druk bellen gezien ze woningen aan het renoveren waren en kapenezen voorrang kregen. Yes er was een 3 kamer woning beschikbaar, voor 900 euro per maand (slik) dus maar snel afgewezen want dat werd onbetaalbaar. 3 weken later werden we gebeld of we misschien een maisonnette woning wilde bezichtigen? Mijn vriend vond het niks, maar goed we gingen toch kijken. En prachtige ruime van 128m2 voor 675 euro per maand, 4 kamers met nog een apart washok. Wij waren verkocht en 9 maanden later werd k zwanger. In de tussentijd was gebleken dat het huis door een oplichtend bouwbedrijf was gerenoveerd, beter gezegd het bleek een bouwval te zijn. We hadden 43 reparaties in die 9 maanden tijd, en de huur werd in die 9 maanden tijd verhoogd naar 703 euro. Met opeens een verplicht extra service pack van 33 euro per maand, waar wij niks van af wisten. Na 6 maanden daar gewoond te hebben ging mijn baas failliet.... en kreeg ik de eerste 2 maanden door een fout geen uitkering. 

736 euro huur, auto 80 euro, 50 euro verzekering, 50 euro telefoon, 180 euro eneco, 20 euro water, 45 euro gemeente belasting, en dan nog zorgverzekeraar 135 euro. Mijn vriend zat met een dure lening waar hij dankzij zijn ex aan vast zat, en hij betaalde de rest en de benzine om naar zijn te kunnen gaan.

Dus ik besloot (toen nog niet zwanger) dat ik voor 25 euro per week aan boodschappen kon halen, en dan de huur voor de helft maar te betalen. Wachtend op mijn uitkering, werd ik keihard genaaid door het uwv. Ik huurde in de vrije huursector en kreeg dus geen huurtoeslag, omdat mijn meer dan 1400 euro verdiende kreeg ik maar 800 euro per maand! Ik was furieus omdat ze weer een fout hadden gemaakt, wij waren niet getrouwd en kregen geen huurtoeslag. Iets wat hun dus wel dachten dat we dat kregen, dus na 4 dagen achter elkaar daar bewijs na bewijs hebben voorgelegd kreeg ik 180 euro meer omdat wij zogenaamd fraude hadden gepleegd in hun ogen en we stiekum wel getrouwd zouden zijn. (Was het maar waar)

Ik was door alle commotie vergeten dat ik ongesteld moest worden 4 dagen voor mijn verjaardag.... de nacht na mijn verjaardag kwam ik er om 5 uur smorgens achter. Wat nu....

Ik kreeg na 9 maanden naar te wonen een nieuwe baan, daar ben ik voor 6 maanden gebleven. Mijn baas deed aan mentale mishandeling, en hij kleineerde iedereen zover tot mijn enige andere vrouwelijke collega zelfmoord pleegde. Ik kon daar niet blijven, zeker niet met het idee dat hij mij zoveel stress kon leveren dat mijn meisje in mijn buik er zelfs last van had.

Ik vond binnen 2 dagen een nieuwe baan waar mijn bazin nog 2 maanden open zou blijven gezien haar man was overleden, en zij haar baan als gynaecoloog niet kon volhouden naast dit bedrijf. Daarnaast had ze er ook geen verstand van, maar goed ik was weer in mijn element. Ik heb doorgeknalt tot 1 maand voor mijn uitgerekende datum toen sloot het bedrijf voorgoed, ik dacht nog 4 weken rust te hebben alleen kwam mijn dochter 9 dagen eerder.

Wij waren natuurlijk in de zevende hemel, maar met de zwangerschapsuitkering ter hoogte van 70 % van mijn laatste jaar loon was ik niet stress vrij. Ik was weer terug bij af, weer aan de 25 euro de week aan boodschappen, daarnaast betaalde mijn vriend dan de babyvoeding enzovoort. 

Ik ging na 4 weken druk op zoek een nieuwe baan, en het bedrijf waar mijn moeder werkt zocht mensen voor de administratie. Ik werd 8 weken na mijn bevalling daar aangenomen voor maximaal 20 uur in de week tot 1200 euro netto. Ik snel alle openstaande rekeningen betaald en ook de betalingsregelingen. Want we waren klaar met ons huidige huis, alle leidingen waren gescheurd of aan het lekken. De kunstof ramen trokken krom, zelfs de plafondplaten kwamen naar beneden zetten, de vloer boven werd een golfslagbad, muggenplaag enzovoort. Wij wilde een stabiele maandprijs en niet de 780 euro die we moesten gaan betalen, dus gekeken wat we aan hypotheek konden krijgen en op zoek gegaan naar een ander huis. Die vonden we en binnen een maand tekende we voor ons eerste koophuis met een hypotheek van 700 euro per maand. 

In alle commotie miste ik een paar belangrijke aanwijzingen van mijn lichaam.....

Ik kreeg eenmaal bezig in ons nieuwe huis een bloedtest omdat ik me niet lekker voelde, ik werd naar de star gestuurd in het sofia voor een echo... ik dacht aan kanker gezien dat veel voorkwam in de familie. Het bleek een jongetje te zijn

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je