{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geld besparen op boodschappen

Wil je graag geld besparen op boodschappen? Met deze eenvoudige tips en adviezen bespaar je moeiteloos geld op je boodschappen.

Afbeelding blog 'Geld besparen op boodschappen'

Geld besparen op boodschappen

De wekelijkse boodschappen zijn een terugkerende kostenpost. Net als de meeste huishoudens wil je hier graag op besparen. Door slim boodschappen te doen en weinig eten te verspillen, kun je flink besparen op de kosten van je boodschappen. Met onderstaande tips willen we je graag een handje helpen bij het geld besparen op boodschappen.

Doe online je boodschappen

Weersta de verleiding van kassa koopjes en impuls aankopen door je boodschappen online te bestellen. De prijzen in de online supermarkten zijn precies hetzelfde als in de fysieke winkels, je betaalt vaak geen verzendkosten en je boodschappen worden netjes op het door jouw gekozen tijdstip bij je thuis bezorgd. Ook heb je de mogelijkheid om je boodschappen op te halen bij een zogenaamd pick up point. Ideaal om vanuit je werk direct naar toe te rijden.

Houd je aan een lijstje

De basis van geld besparen op boodschappen is het ouderwetste boodschappenlijstje, zodat je eenmaal in de supermarkt een leidraad hebt waar je niet of nauwelijks van af hoeft te wijken. Een knorrende maag is daarbij het grootste struikelblok, aangezien een stuk Franse kaas of die luxe notenmelange bij lekkere trek een stuk verleidelijker zijn.

Op pad met een volle maag

Ga dus in ieder geval op pad met een volle maag en een boodschappenlijstje.Indien mogelijk is het beter om zonder de kinderen de boodschappen te doen. Voor je het weet ligt je karretje vol met Plopkoekjes, prinsessentoetjes en K3 chips. Verder is een goede voorbereiding het halve werk, dus is het handig om voor je boodschappen gaat doen de reclamefolders te checken. Dit kan bij de meeste supermarkten ook online. Een extra rondje omfietsen naar meerdere supermarkten kan je op den duur veel geld op boodschappen besparen.

Bukken

Eenmaal in de supermarkt is het belangrijk om regelmatig te bukken, want de goedkoopste producten ( vaak de huismerken van uitstekende kwaliteit ) staan immers in de onderste schappen. Natuurlijk is het belangrijk om aanbiedingen in de gaten te houden, maar let bij het hamsteren goed op dat je niet teveel inslaat. Tien blikjes soep of erwtjes is geen probleem, maar voor je het weet zit je met een voorraadkast met diverse pakken koeken en chips die al lang over de datum zijn. Dan is goedkoop opeens duurkoop.

Doe 1x in de week je boodschappen

Ook is het beter om in plaats van iedere dag een enkele keer per week naar de supermarkt te gaan. Wanneer je heel vaak gaat, neig je veel eerder naar de zogenaamde impulsinkopen. ( zoals bijvoorbeeld het hierboven genoemde Franse kaasje ) Heb je toch nog gauw iets nodig voor het avondeten, let dan eens op de artikelen die bijna over de datum zijn, maar voor die dag nog van prima kwaliteit. Bij een aantal supermarkten zoals de Albert Heijn en Jumbo krijg je op veel van die producten vijfendertig procent kassakorting.

Markt

Zo haal je toch de luxere producten in huis, terwijl je geld bespaart. Op de markt zijn heerlijk verse groenten en fruit verkrijgbaar. Vooral aan het einde van de marktdag krijg je dat bakje aardbeien of die tros bananen vaak voor een prikkie mee. Op jaarbasis kan je hierdoor heel wat geld besparen.

Vries in!

Bij een redelijke diepvrieskist is het aan te raden om veel in te vriezen. Gehakt of kipfilet is vaak afgeprijsd, maar de hoeveelheden zijn meestal te groot voor een gemiddeld gezin. Door de helft in te vriezen profiteer je hier dubbel van. Behalve dat dit natuurlijk geld bespaart, zorgt het ook voor vermindering van de voedselverspilling.

Pin een vast bedrag

Tenslotte kan het helpen om een vast bedrag te pinnen voor je boodschappen. Hierdoor voorkom je dat je geld uitgeeft, terwijl je het niet hebt.

Heb jij tips om geld te besparen? Deel het in de reacties!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je