{{ message.message }}
{{ button.text }}

(gekke) dingen die ik als mama doe

Sinds ik moeder ben doe ik af en toe dingen waar ik eigenlijk helemaal niet bij nadenk.

Afbeelding blog '(gekke) dingen die ik als mama doe' Achtergrond blur afbeelding

Maar die ik voordat ik een kindje had normaal gesproken niet deed. En ook dingen waarvan ik zei dat ik dat echt noooooit zo doen. Ja, alles veranderd als je ineens zo’n klein hummeltje van jezelf hebt.

Op een rijtje de gekke dingen die ik als moeder doe:

- Meehappen. Elke keer als ik Jaé-Lynn een hapje geef, dan hap ik zelf mee. Dit is nu een automatisch iets geworden en ik doe het overal. Vaak gepaard met het geluid “Haaaaaammmmmm”. Mooiste is, het doet haar niets. Ze eet hoe dan ook wel..

- Mijn eten delen. Jij een hapje, ik een hapje. Soms krijg ik mijn lepel, vork, koekje terug met kwijl. En dat geeft helemaal niets.

- Bijten in billetjes. Ja, niet echt bijten natuurlijk. Nog nooit in mijn leven heb ik in iemands bil gebeten. Maar ze zien er gewoon zo uberschattig uit. Ik kan het niet helpen!

- Lieve kleine voetjes kussen. Ik heb dus een ding met voeten. Ik vind ze lelijk en vies. Dit begint bij mij al vrij vroeg. Vanaf een jaartje of 2 hoef ik die dingen niet bij mij in de buurt te hebben. Vooral met vieze (afgebeten) nagels enzo. Maar oooooh wat zijn haar voetjes lief en zacht. En heerlijk om te kussen!

- Ruiken aan haar voetjes. Heel soms heeft ze een beetje zweetvoetjes. En ik weet nog dat ik voor of tijdens mijn zwangerschap iets had gelezen over iemand die dat lekker vond om aan te ruiken. En toen dacht ik nog ‘die is niet helemaal goed’. Okee nu was haar kind al een jaar of 3 en dan kan je volgens mij al best kakkies hebben.. Maar Jaé heeft soms ook last van zweetvoetjes en dat doe ik het toch ook.. maar nee dat zou ik nooooit gaan doen. Bah!

- Kusjes op de mond. Ik ben er eigenlijk een beetje op tegen dat ze kusjes op de mond leert geven. Gewoon op de wang. Ik kus haar dan ook vanaf de geboorte gewoon op haar wangen, voorhoofd, buik, handjes, you catch my drift. Maar niet op de mond. Sinds een paar weken kan zij kusjes geven. Maar dit doet zij alleen op de mond. Ze stopt niet voordat ze je bakkes te pakken heeft gekregen en daar haar kwijl stempel op heeft gezet. Work in progress zullen we maar zeggen.

- Tegen ‘jezelf’ praten. Vaak loop ik met haar in de wagen en dan praat ik tegen haar. Er zijn veel momenten dat zij eigenlijk helemaal niet met mij bezig is, maar ik toch hele verhalen aan het vertellen ben.

- Baby stem opzetten. Wat had ik hier toch een grote hekel aan. Dat stomme baby gepraat de hele tijd. En nu vind ik die schijthoge tonen nog steeds super irritant, en ga ik niet zover. Maar toch verblijd ik mijn meisje met af en toe lekker gek praten.

- In babytaal praten. En dan bedoel ik letterlijke baby taal. Gebrabbel. Jaé en ik hebben soms hele conversaties waarvan ik eigenlijk niet weet waar we het over hebben.

- Gekke (snapchat) foto's maken. Ik maak sowieso standaard elke dag een foto van Jaé. Van haar outfit, deze gebruik ik vaak dan weer als reclame materiaal, maar ook gewoon omdat ik het leuk vind. Maar wat ik he allerleukste vind is gekke selfies maken. En dan vooral op snapchat, die heeft ook maffe filters. Ik vind het hilarisch, zij snapt er niet altijd iets van. Maar de foto's zijn altijd weer leuk!

Waarschijnlijk kan ik na het schrijven van deze blog zo nog wat dingen bedenken. Maar dit zijn echt de dagelijkse (gekke) dingen. Wat doen jullie voor (gekke) dingen die jullie hiervoor niet deden?

 

1

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je