{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen baby erbij voor Mia?

Hoe leg je uit dat er en zusje bijkomt als Mia nu al 'baby NEEEEE' roept?

Afbeelding blog 'Geen baby erbij voor Mia?' Achtergrond blur afbeelding

Mia en ik hebben samen gegeten en getekend. Ik teken een baby en Mia zet lijnen over de tekening heen. Hartstikke mooi natuurlijk. We lezen nog een beetje in het boekje ‘Wat zit er in je buik mama?’ en Mia roept wat ze op de tekeningen ziet ‘vlo’, ‘paard, ‘draak’ , maar de verrassing is natuurlijk een baby.

We verplaatsen van de tafel naar de bank voor een laatste knuffelsessie. Die wordt steeds ingewikkelder met mijn dikker wordende buik. ‘Mia zullen we dag tegen de baby zeggen?’ Ze stroopt mijn shirt op en prikt in mijn navel. Dan zegt ze ‘dag’ tegen m’n navel en draait zich om. Als ze weer terugkijkt roept ze huilend en wijzend op mijn buik: Neee baby neeeeeeee.

Ik moet er een beetje om lachen want het is zo intens gemeend van haar. Snel trek ik m’n shirt omlaag en zeg dat het nog erg lang duurt voordat de baby komt. Helemaal tot aan haar verjaardag. Dat tijdsbegrip kent ze nog niet, dus klimt ze van de bank en pakt een houten puzzel. Oef, is dit al de aankondiging van een klein beetje jaloezie? Dan ben ik benieuwd wat ons nog te wachten staat.

 

1

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je