{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fel en gemeen virus

Mijn weekend eindigde met een domper. Zaterdag lekker naar de dierentuin geweest en zondag volop aan de buikgriep.

Afbeelding blog 'Fel en gemeen virus '

Elfa was al een aantal dagen aan het kwakkelen. We zeiden nog tegen elkaar, als Elfa maar op de been blijft. Maar zaterdag ochtend was ze hartstikke vrolijk en at ze gewoon haar boterham, dus niks aan de hand. 

In de dierentuin hebben we genoten van de apen en de pinguïns en de vogels in de bush. 'S avonds was ik wel heel erg moe, maar dat kan natuurlijk na een dagje dierentuin. Ik heb zelfs nog een wijntje genomen bij thuiskomst en ben toen wel redelijk optijd gaan slapen. Elfa had inmiddels al twee water dunne luiers geproduceerd en ging gewillig slapen. 

De volgende ochtend ging ik er uit, maar ik was zo ontzettend moe! Ik begreep er niks van, ik had heerlijk het klokje rond geslapen. Maar ja, even bijslapen zou me goed doen. Rond twaalf uur heb ik Elfa een boterham gegeven maar zelf was ik misselijk. Zonder te eten dus maar in bed gaan liggen en geslapen tot een uur of twee. Mijn man moest werken en ik moest Elfa dus weer overnemen. 

Ik kreeg niks gedaan en heb mijn werk maar gebeld dat de kans groot was dat ik de volgende dag niet zou komen. Ik had inmiddels ook verhoging dus en voelde me met de minuut beroerder. Ik moest mezelf er echt toe zetten om boodschappen te gaan doen. Elfa was ondanks haar dunne luiers wel vrolijk en actief dus die moest ik ook nog bezig houden. Ik had mezelf dan eindelijk vermand om boodschappen te gaan doen. Terwijl ik Elfa smeekte om haar jas aan te doen en ze weg rende, dat is namelijk zo'n leuk spelletje, voelde ik de tranen branden. Op zo'n moment vind ik mezelf dus echt een weak ass. Beetje janken omdat je griep hebt. Maar ja de wagen moest ook nog naar beneden getild. Toen ik terug naar boven liep bleef ik halverwege de trap staan, het zweet parelde langs mijn voorhoofd en gutste langs mijn ruggengraat naar beneden. Met het koude zweet op mijn lijf ging ik halverwege de trap zitten en belde een vriendin. Shit geen gehoor, ik moest toch echt zelf boodschappen gaan doen. Ineens moest ik naar de wc, mijn buik voelde raar. Zodra ik ging zitten wist ik dat ik me beter om kon draaien. En ja hoor, daar zat ik voor de wc met mijn broek op mijn knieën. Elfa lag te lachen in de wagen want die dacht dat ik aan het hoesten was. Ze vond het blijkbaar erg grappig klinken. 

Met uitgelopen mascara en trillend van het zweet ging ik snel naar de Albert Heijn. Daar aangekomen ben ik niet verder dan halverwege de winkel gekomen. Ik pakte wat groente en fruit en keerde direct om naar de kassa om onderweg nog wat tandpasta en billendoekjes mee te grissen. Pfieuw, binnen 1 minuut stond ik weer buiten. 

De barre tocht naar huis nog even en dan als klap op de vuurpijl de wagen naar boven tillen. Ik had mezelf op voorhand beloofd dat als ik het niet zag zitten ik bij de buren aan moest bellen. Maar het is me gelukt hoor, ik was boven. Nu moest ik nog koken, crap!

Ik heb al mijn moed bij elkaar geraapt en ben gaan koken. Elfa was de enige die iets hoefde te eten want ik hoefde echt even niks. Na vier happen was ze klaar. Waar ik normaal echt niet akkoord ga met vier happen dacht ik: prima! Lekker naar bed. 

Dus we hebben samen tanden gepoetst en zijn samen in het grote bed gaan liggen. Vannacht zijn we allebei een paar keer wakker geweest. Midden in de nacht allebei een glaasje water en toen weer verder slapen tot half 9. Dat is echt een unicum mag ik wel zeggen want normaal zie ik sowieso de 6 nog in de klok. 

Vandaag hebben we op de bank doorgebracht, Elfa sliep af en aan en we hebben vooral veel Nijntje en Kikker gezien tussendoor. Vanmiddag kwam mijn man lamlendig thuis en heb ik mezelf opgeofferd om boodschappen te doen. Kaakjes en sap en fruit en thee alles om er weer bovenop te komen voor de kerst. Toen ik thuis kwam lagen ze samen op de bank te slapen, zo schattig.

Ik voel me nu weer redelijk, maar zeker nog niet beter. Ik hoop dat mijn man zich een beetje redt op zijn werk. En Elfa, die slaat zich er wel doorheen. Die zat vanavond alweer lolletjes te maken. 

Mijn ouders, waarmee we naar de dierentuin waren, zijn trouwens ook niet gespaard gebleven. Ook zij lagen zondag en mijn vader ook nog vandaag onder de wol. Een fel en gemeen virus, ik hoop dat het jullie bespaard blijft met de feestdagen in het vooruitzicht!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je