{{ message.message }}
{{ button.text }}

Feestkleding voor mama

Mooie feestkleding is een absolute must! Binnenkort is het alweer zo ver: de feestdagen staan voor de deur!

Mooie feestkleding is een absolute must! Binnenkort is het alweer zo ver: de feestdagen staan voor de deur! Reden genoeg om net even wat meer aandacht aan jezelf te besteden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je er feestelijk bij loopt?  

Voor bij je feestkleding: mooie accessoires

Je kunt natuurlijk nieuwe feestkleding kopen, maar wanneer dit budgettair niet verantwoord is kun je ook met wat accessoires een feestelijke outfit creëren. Met glanzende oorbellen, zilveren sjaaltjes, riemen met glitters of een prachtige ketting, kun je van eenvoudige kleding echte feestkleding maken. Lak daarbij je nagels nog in een bijpassende kleur en iedereen ziet dat je moeite gedaan hebt om er feestelijk uit te zien. De meeste dames hebben wel een zwarte broek in de kast hangen. Hier kun je ook een mooie blouse op dragen. Het is iets simpeler, maar de blouse maakt het feestelijk. Ook is een pullover met daaroverheen een colbertje mogelijk om op een zwarte broek te dragen.  

Echte feestkleding: Little black dress

Mocht het budget het toelaten, dan kun je natuurlijk ook voor nieuwe feestkleding gaan. Zwarte jurkjes zijn vrij standaard, maar doen het altijd goed. Het staat elegant en je kunt het voor veel verschillende gelegenheden gebruiken. Je kunt er jaren mee doen, dus het is een goede investering. Het enige nadeel is dat de jurkjes vaak te bloot zijn voor de tijd van het jaar. En bibberend aan het kerstdiner zitten, is ook niet de bedoeling. Dit kun je oplossen door er een glanzende bolero of een blazer op te dragen.  

Feestelijk rokje

Een andere optie is een rokje met een mooi patroontje. Je legt de nadruk dan op het rokje, dus kun je er het beste voor zorgen om een effen shirtje in de juiste kleur erop te dragen. Ook is het mogelijk hier een jasje overheen te dragen. Steek je voeten in een paar mooie, elegante laarzen en je outfit is compleet. Wanneer je niet van de jurkjes of de rokjes bent, is een mooi broekpak ook ontzettend feestelijk. Een effen broekpak of er één met een streepje, het ziet er allemaal netjes uit. Het is voor meerdere gelegenheden bruikbaar.  

Make-up

Natuurlijk maken je haren en het gebruik van make-up het plaatje helemaal af. Wanneer je normaal gesproken niet veel make-up gebruikt, is een feestkleding beetje mascara en een oogpotloodje waarschijnlijk al genoeg. Houd er rekening mee dat je óf het accent op je ogen legt óf op je mond. Steek je haar mooi op met een klem en je bent de mooiste mama van het feest!   Koop jij speciale feestkleding of niet? Reageer ook!   Geschreven door mama Sabine

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je