{{ message.message }}
{{ button.text }}

Feestdagen voorpret met je kind

Veel ouders en kinderen genieten meer van de feestdagen voorpret. Op hele simpele en goedkope manieren maak je die voorpret als ouders nog eens extra leuk.

Afbeelding blog 'Feestdagen voorpret met je kind'

Vaak zijn de feestdagen erg gezellig, maar wel wat hectisch. Veel ouders en kinderen vinden de feestdagen voorpret dan ook zeker zo leuk. Op hele simpele en goedkope manieren maak je die feestdagen voorpret nog eens extra gezellig.

Samen zingen

Heb je nog jonge kinderen? Zij genieten vaak heel erg van samen zingen. Wanneer je kindje nog geen Sinterklaas- of Kerstliedjes kent, kan jij hem een paar liedjes leren. Heeft je kindje op het kinderdagverblijf of op school al leuke liedjes geleerd? Deze mag hij natuurlijk uitgebreid ten gehore brengen met jou als 'toeschouwer'.

Knutselen

Bijna ieder kind vindt knutselen leuk. Behalve een paar ideetjes, een beetje tijd en wat materiaal heb je maar weinig nodig. Voor je het weet maken jullie samen de mooiste stoomboot of de origineelste boomversieringen. Heb je maar weinig inspiratie? Op onze website vind je onder het kopje Advies-Mama-Feestdagen een aantal leuke knutseltips voor de feestdagen.

Samen de keuken in

Wat is er leuker dan eerst samen iets lekkers maken in de keuken om het vervolgens heerlijk op te peuzelen? Zo kan zelfs de meest onhandige moeder bijvoorbeeld kruidnoten bakken. Tegenwoordig liggen er bij diverse supermarkten verpakkingen kruidnotendeeg waar je niets meer aan hoeft te doen. Als moeder snijdt je het deeg dan in dunne plakjes en je kindje kan er vervolgens kruidnootjes van maken. Erg eenvoudig, dus ook al geschikt voor de allerkleinsten. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties: wat dacht je van een echte tulband of kerstkoekjes? Eet smakelijk alvast!

Naar een tuincentrum

Bijna iedereen heeft wel een groot tuincentrum in de buurt, zoals Coppelmans of Intratuin. Een bezoekje in november of december is dan zeker de moeite waard. Deze tuincentra hebben namelijk grote kerstshows. Overal lichtjes, de mooiste kerstbomen, kerststallen en kerstfiguren. Vaak zelfs nog gerangschikt op verschillende thema`s.  Jullie kijken echt je ogen uit! Een tip: vermijdt als het mogelijk is de drukke weekenden, maar ga een keer op een doordeweekse dag.

s `Avonds een rondje maken door de stad

Wonen jullie in een wat grotere stad met veel versiering? In dit jaargetijde is het al vroeg donker, dus ideaal om samen met je kindje een rondje te maken door de stad. Dat wordt genieten van al die fonkelende lichtjes.


Adventskalender

Een Adventskalender is een kalender met vakjes die lopen van 01 december tot en met de kerstdagen. In ieder vakje zit een chocolaatje of een klein cadeautje. Bij winkels als Xenos of de Action heb je deze kalenders al voor ongeveer 1 euro. Je kunt ook kiezen voor een duurdere variant uit de speelgoedwinkel. Zo heb je tegenwoordig ook Adventskalenders van Playmobil en LEGO. Op deze manier wordt iedere dag in aanloop naar de kerstdagen een klein feestje voor je kind.

De kerstboom opzetten

Wie herinnert zich dat prachtige moment van vroeger niet? Samen de kerstboom opzetten is voor veel kinderen één van de hoogtepunten van het jaar.  Er zijn allerlei opties om jullie kerstboom te versieren. Je kunt kiezen voor luxe accessoires, maar ook bij goedkopere winkels zoals de Action is de keuze enorm. Of misschien vinden jullie het wel veel leuker om de boom helemaal te versieren met zelfgemaakte dingen? Alles mag en kan!

Heel veel feestdagen voorpret toegewenst!

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je