{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Fay is terug, maar mama is bang.

Sinds de heftige gebeurtenis die ik in mijn vorige blogs verteld heb, ben ik mezelf niet meer.

Afbeelding blog '​Fay is terug, maar mama is bang.'

Met een lichte opluchting stonden wij op het vliegveld: wij willen naar huis. Fay zit vastgeklemd aan mijn hand en ik voel mij ontzettend paranoïde. Zo klaar met deze rot vakantie. We lopen door de winkeltjes bij de vertrekhal en mijn hart raast tekeer. Het is zo druk, geen overzicht en complete chaos. Het handje van Fay wordt haast fijngeknepen door mij. Deze angst zal nog wel even blijven, dacht ik.

Eenmaal geland, kwamen mijn ouders ons ophalen. Zij wisten ervan. Het eerste wat ze doen is ons een dikke knuffel geven. Daarna geeft mijn moeder Julia een dikke kus: “Jij meisje.. Jij bent zo slim en zo goed voor jouw zusje. Dus oma heeft een cadeautje voor je. En voor jou Fay en natuurlijk voor de grote jongen.” Julia kreeg tranen in haar ogen: zij wist maar al te goed wat voor een held zij was. Ze was zo trots op zichzelf en dat mocht ze ook zeker zijn.

Rick pakte mij stevig beet toen hij zag dat ik mijn tranen aan het weg knipperen was. “Feline. Het was niet jouw schuld. Ze is terecht. Ik hou van je en ik vind je de allerbeste moeder op de hele wereld.” Deze woorden zijn de reden waarom ik in therapie ben gegaan. Rick, die dezelfde angst als ik heb, vind mij niet de boosdoener. Waarom zou ik dan nog zo angstig zijn en mijzelf niet kunnen vergeven?

De eerste afspraak bij de therapeut, was een hel gelijk. Ik heb nog nooit zo hard gekrijst nadat iemand vroeg: “En hoe voel jij je daarbij?” Het is wel waar wat ze zeggen: therapie lucht op. Het helpt. Het verlicht de pijn beetje bij beetje.

Bij de volgende sessies werd het alleen maar erger…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je