{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ervaring Keizersnede

Man man man wat was ik bang. Huilend stond ik de ochtend van de sectio onder de douche, ik durfde niet, ik wilde niet!

Afbeelding blog 'Ervaring Keizersnede ' Achtergrond blur afbeelding

Welke gek heeft bedacht dat een kind er ook weer uit moet? Dat kan toch helemaal niet??? 

Eenmaal in het ziekenhuis in de kraamsuite kwam de volgende huilbui. Vreselijk vond ik het, bang was ik, trilde als een rietje, maar ik had geen keuze, dochterlief moest eruit en dat gaat hoe dan ook niet zo fijn als ze erin gekomen is. 

Gelukkig ging de tijd redelijk snel. Mijn bloeddruk werd gemeten, mijn temperatuur er werd gemeten, er werd een ctg van dochtertje gemaakt en een echo om te kijken of ze nog steeds in stuit lag, dat was gelukkig het geval, anders zou de keizersnede niet doorgaan. Daarna kreeg ik een operatiehemd en moest ik me omkleden. Ook vriendlief kreeg een operatiepak. Na een uur en 10 minuten werd ik opgehaald, help! Mijn vriend mocht nog niet mee en ik moest in m'n eentje naar de holding, de ruimte voor de OK. Daar kreeg ik een infuus, plakkertjes op m'n borst en werd mijn bloeddruk gemeten. Gelukkig waren de verpleegkundigen erg aardig en wisten ze me gerust te stellen, ook de gynaecoloog die de keizersnede uit zou voeren, kwam nog even langs, dat deed me goed. Al stond het huilen me nog steeds nader dan het lachen. 

Oh my God, de OK is gereed en ik word er heen gereden. 8 man staan me op te wachten, holy shit, dat is letterlijk een hele operatie! 1 gynaecoloog, 1 kinderarts, 2 anesthesisten, 2 verpleegkundigen en 2 assistenten, poeh. Ik moest mezelf vanuit bed op de operatietafel hijsen waarna men aan alle kanten met me bezig was, de ruggenprik werd gezet, catheter ingebracht, tent opgebouwd, ik werd aan de monitor gehangen, m'n vriend mocht eindelijk naast me komen zitten, alles ging tegelijk! En wat bleek, ze waren al begonnen! 

Na welgeteld 9 minuten kwam onze dochter ter wereld, mijn vriend mocht kijken en barstte in tranen uit, zo mooi! Ons dochtertje ging 5 minuutjes met mijn vriend en de kinderarts mee, waarna we gedrieën de rest van de operatie bijwoonden (de tijd vloog en ik heb er niet veel meer van meegekregen). Al met al waren we na een uur weer terug op de kraamsuite. 

Ook de pijn en het herstel zijn me alles meegevallen. Dag 2 was wel erg vervelend qua pijn, maar exact een week later liep ik alweer achter de kinderwagen, en als het aan mij had gelegen, had ik dat eerder gedaan, maar de kleine mocht nog niet naar buiten. 

Al met al heb ik me zooooo druk gemaakt van te voren, wat uiteindelijk echt totaal niet nodig was. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je