{{ message.message }}
{{ button.text }}

Er moet me toch even iets van het hart...

Er moet me toch even iets van het hart... volgens mij kent (en misschien doet) iedere nieuwe of ervaren moeder het, tips zoeken op internet

Afbeelding blog 'Er moet me toch even iets van het hart...'

Een deel van mijn dagen vul ik met het rondstruinen op internet op zoek naar tips en tricks met betrekking tot bijvoorbeeld meervoudige voedselallergieen, atypische verborgen reflux, huilbaby, hoe slaapt mijn baby door, krampjes, buikpijn bij baby, wakkertijd voor baby en ga zo maar door. Tot op heden heb ik echter nog nooit zelf een vraag geplaatst, en wel om het volgende: je leest het overal en veel; aanvallen op een oververmoeide, onzekere moeder met een baby die veel huilt, of niet slaapt, of slecht drinkt en ga zo maar door...

Ik begrijp er niks van! Helemaal niks! Waarom hebben vrouwen de behoefte om een ander te veroordelen of aan te vallen? Je hebt de borstvoedingmaffia, de flesvoedingmaffia, de laten huilen maffia, de vooral niet laten huilen maffia, de draagdoekenmaffia, de kinderwagenmaffia, de cosleepingmaffia, de zelf in eigen bedje maffia en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is niet erg om iets te vinden, of juist niet te vinden maar dit hoeft niet altijd maar geventileerd te worden. Daarbij ken je de situatie niet! Er is geen een moeder die om tips en tricks vraagt om wonderen te helpen ontstaan of omdat het dan voor haar lekker makkelijk wordt. Al deze moeders die vragen stellen over borstvoeding of flesvoeding, draagdoek of niet, cosleeping of niet, osteopaat of niet, homeopatische middeltjes of niet, zijn moe, hebben alles al geprobeerd, echt alles en lopen na maanden een huilbaby zonder slaap op hun tandvlees. Wie ben ik of jij om haar vraag of wanhoopskreet te veroordelen?

Dus voor ALLE moeders, de ervaren en onervaren moet er me iets van het hart... Jij bent de ALLERBESTE moeder op de hele wereld voor jouw kindje, net zoals ik de allerbeste moeder ben voor mijn kindje! Laten we oprecht interesse tonen en elkaar steunen en helpen! Het moederschap is naast een roze dan wel blauwe wolk namelijk ook zwaar, heel zwaar. En we kunnen er allemaal meer van genieten als we elkaar steunen! 

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je