{{ message.message }}
{{ button.text }}

En het is een........

Gisteren hadden wij de afspraak voor de 20-wekenecho. Wat had ik er zin in! Maar ik was ook een klein beetje zenuwachtig.

Afbeelding blog 'En het is een........'

Het blijft toch spannend zo'n echo. Ik verwacht niet anders dan dat het goed gaat, want manlief en ik zijn hartstikke gezond en in de familie komen ook geen gekke dingen voor. Maar toch blijft het spannend!

De nacht van zondag op maandag amper kunnen slapen en als ik dan sliep, droomde ik over de echo. En over het geslacht! Meestal droomde ik dat we een meisje kregen en één keer droomde ik over een jongen. Dat gedeelte was erg spannend van de echo want ik had dit keer geen flauw idee!!! Bij ons zoontje wist ik een week vóór de 20-wekenecho zeker dat het een jongetje zou zijn! Nu had ik wel m'n twijfels en neigde meer naar een meisje, maar toch durfde ik het niet met zekerheid te zeggen. 

Om 11.00u hadden we de afspraak. We gingen met het hele gezin (manlief en zoonlief) en mijn schoonmoeder ging mee.  Dat hadden we met mijn zoontje ook gedaan en toen leefde mijn moeder ook nog, zij was toen ook gezellig mee. Helaas is zij een jaar geleden overleden. Al zal ze er vast en zeker bij zijn geweest gister! 

Ik ging op de bank liggen en er werd een flinke klodder gel op m'n buik gegooid, een aantal vragen over de echo had ik al beantwoord. Op de echo zag alles er goed uit! Geen hazenlip, mooie hersenhelften, hartkamers waren mooi te zien, ruggengraat was prachtig, tandjes kon je al bijna tellen in de kaak, longetjes, niertjes, blaas, maag, slagaders, aorta,  armen en vingers zitten erop, beentjes, voetjes en teentjes! Alles zag er prachtig uit! En dan de vraag: zien jullie wat het is? Euhm....zei ik een beetje onzeker. "Ik zie in ieder geval geen piemeltje!" riep ik. En de echoscopist liet zien dat het inderdaad een meisje is. 

Wat vind ik dat leuk!!! Ik kreeg er tranen van! Stiekem had ik dat toch wel een beetje gehoopt. Manlief vindt het nogal spannend een meisje, want meisjes gaan puberen en stappen en dat vindt hij doodeng. En terecht! Dat snap ik volkomen! En ik vind het ook nog eens super lief, dat hij zo beschermend is. Dat gaat natuurlijk allemaal goed komen later en gelukkig hoeven we die zorgen voorlopig even niet te hebben! 

's Middags nog even langs het gemeentehuis voor de erkenning van ons dochtertje, want we zijn niet getrouwd. En ja, ik zeg vaak mijn man of manlief. Maar dat komt omdat ik 'mijn vriend' zo stom vind klinken. Alsof we 20 zijn. Maargoed...of we ooit nog zullen trouwen? 

Daarna even lekker naar Ikea, wat handige spullen aangeschaft. Meteen een nieuwe eettafel meegenomen, want dat was echt nodig! En het ziet er hier in huis meteen een stuk ruimer en gezelliger uit door die eettafel! 

Goh...wat vond ik dit een heerlijke dag! Ik heb echt genoten en ben verliefd op mijn eigen gezin! 

Het leven is prachtig! 

 

1

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je