{{ message.message }}
{{ button.text }}

En dan verschijnt die tweede streep

In 2 jaar tijd hebben wij 2 mooie meisjes mogen verwelkomen.Ons gezin was compleet, dachten we.Tot vanavond die tweede streep verscheen..

Afbeelding blog 'En dan verschijnt die tweede streep'

In 2 jaar tijd hebben wij 2 mooie meisjes mogen verwelkomen. Ons gezin is compleet, dachten we. Tot vanavond die tweede streep verscheen..

Vanmiddag 15:30.. Mijn vriend en ik lopen met onze meisjes in het centrum, we hebben het over dat ik de afgelopen tijd veel stemmigswisselingen heb en hoe dat toch komt. Ja, het zijn zware maanden geweest met een slechtslapende baby en een peuter die kiezen krijgt, zo af en toe 's nachts nog een schone luier wil en ook haar slechte nachten heeft. Mijn vriend oppert om toch even een test te halen, je weet maar nooit. Met enige tegenzin stem ik ermee in en loop de drogist binnen. 

Ik kijk er niet raar meer van op dat mensen me aankijken als ik een zwangerschapstest koop, ik zie er jonger uit dan ik ben. Maar dit keer merk ik op dat het me irriteert, en ik denk bij mezelf; het zal toch niet..

Als ik terugkom bij mijn vriend en meisjes werp ik het doosje in de kinderwagen en denk er niet meer aan. Tot we thuiskomen en ik het doosje uit de wagen pak, o ja dat moest ik ook nog even doen. Weer iets op mijn to do list.

Vanavond 17:15.. Ik sta in de keuken te bedenken wat ik ging doen als mijn oog op de zwangerschapstesten valt. Ach, ik moet toch even plassen, laat ik maar meteen die test doen heb ik het gehad. Hij zal toch negatief zijn!

Ik vul een half bekertje en doe een paar druppels op de test. Van tevoren had ik bedacht even wat afwas te doen terwijl ik wacht op het resultaat maar ik voel dat mijn hart sneller begint te kloppen. 

Snel werp ik een blik op de gebruiksaanwijzing, die streep.. O, dat is de controlestreep. Ik voel een lichte vlaag van opluchting, niet goed gekeken. In mijn hoofd gaan er duizend dingen rond. 

Nee joh, ik ben niet zwanger, ja maar die stemmingswisselingen dan? Ach, stress niet zo! Waarom stress ik zo? Het is zo zeker? Schiet nou op, zijn die 5 minuten nog niet voorbij?

Vanuit mijn ooghoeken probeer ik te loeren naar de test, zie ik iets? Het schermpje is lichtrozig dus veel zie ik nog niet, de controlestreep daar bestaat gelukkig geen twijfel over. 

Steeds als ik kijk, en dat is om de 3 seconden ofzo, is de teststreep iets meer zichtbaar.

Als ik ruim na de 5 minuten het besef krijg dat ik voor me uit staar pak ik de test op en knipper nog een paar keer met mijn ogen. Er staat een streep en een duidelijke ook!

Even voel ik tranen opkomen maar slik ze weg. Een nieuw leven vormt zich as we speak in mijn buik, dat is toch mooi?! 

Maar de afgelopen maanden zijn zwaar geweest, ik heb maandenlang maar enkele uren per nacht geslapen en honderden, nee duizenden, rondjes gelopen in de woonkamer met een kindje wat niet kon slapen. Eindelijk krijgen we allemaal meer rust en nu ben ik zwanger..

Vanavond 17:45.. Ik heb het een moment laten bezinken en besluit mijn vriend te roepen. Zonder iets te zeggen laat ik hem de test zien en hij slaat zijn handen in zijn haar. Dit had ik verwacht, zijn reactie en de reden daarachter is hetzelfde als bij mij. 

Maar dan begint hij spontaan te lachen en ik snap niet goed waarom maar ook ik schiet in de lach. Dit is typisch ons, erom huilen daar schieten we niks mee op.

Serieus erover praten moeten we wel vinden we allebei.

Vanavond 18:30.. Onze oudste speelt met haar Duplo en de jongste zit even in de box als we op de bank ploffen en de zwangerschap ter sprake komt. Wat gaan we doen vragen we elkaar maar eigenlijk is dat geen vraag. Toch hebben we het kort, heel kort, over de zwangerschap afbreken. 

We vinden allebei dat we alle opties moeten bespreken maar deze optie is snel van de baan. Met zoveel woorden spreken we het niet uit maar het gesprek gaat automatisch over dingen die we moeten regelen, waar we een derde een plekje kunnen geven in huis etc.

Midden in het gesprek kijk ik mijn vriend aan en zeg: het is denk ik wel duidelijk he? Hij snapt niet wat ik bedoel en het duurt even voor het kwartje valt. Ja, zegt hij, natuurlijk we gaan ervoor. Als er 2 zijn die het kunnen zijn wij het!

Als hij dat zegt voel ik mijn lichaam ontspannen, ja denk ik.. Als er 2 zijn die het kunnen zijn wij het!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je