{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eindelijk zwanger, maar waar is die blijdschap? Deel 1

Eindelijk zwanger na 4jaar proberen! Maar waar is die blijdschap? Waar is die roze wolk waar iedereen het over heeft? Wat ging er vooraf....

Afbeelding blog 'Eindelijk zwanger, maar waar is die blijdschap? Deel 1'

mijn verhaal begint al vanaf mijn tienerjaren! Vriendinnen om mij heen werden een voor een ongesteld voor de eerste keer, maar waar bleef mijn eerste keer? Pas laat kwam mijn eerste keer en die kwam niet standaard maandelijks! Van paar keer per jaar naar 1keer naar geen keer was mijn verloop. Na onderzoeken in het ziekenhuis kwam eruit dat ik een milde variant van PCOS had. Net iets teveel, maar niet extreem aanwezig. Prima zou je denken, kinderwens was er toch niet en geen menstruatie was ook erg fijn! 

Wel moest ik aan de pil omdat bij opstapeling van de baarmoederslijmvlies een risico bestaat oo baarmoederhalskanker! Helaas reageerde mijn lichaam erg slecht op de hormonen en heb ik totaal maar een jaartje (met tussenpozen) de pil gebruikt. Wel moest ik dan minstens 1keer per jaar een onttrekkingskuur vragen!

In 2009 ontmoette ik mijn man! Ik heb hem toen gelijk verteld dat zwanger worden mogelijk niet vanzelfsprekend zou gaan! Hij heeft toen echt voor mij gekozen, ondanks zijn grote wens naar vaderschap! 

In 2012 was ik klaar met mijn opleiding, we waren nog steeds onwijs verliefd op elkaar en besloten om hulp te zoeken bij de gynaecoloog om zwanger te worden! (Al die tijd daarvoor al zonder anti conceptie gedaan maar niet zwanger of gemenstrueerd). 

Bij de eerste gynaecoloog werden wij, met name ik, niet fijn geholpen. Die man zei alleen dat ik moest afvallen en dat ik dan vanzelf wel ongesteld zou worden en zwanger. Niet luisterend dat ik al vanaf tienerjaren geen menstruatie had gehad en ik toen geen hoge BMI had. Er werd helemaal niet naar mij geluisterd, kreeg gelijk stempel van overgewicht en eigen schuld! Hij had toen wel mijn man gecontroleerd en daar was gelukkig alles goed! Na die akelige man hadden wij besloten om naar ander ziekenhuis te gaan, in stad waar wij inmiddels samen woonden. 

Daar kwam ook het woord eruit dat ik moest afvallen, maar die man dacht wel gelijk mee. Want ik had heel m'n leven nog niet "gefunctioneerd". 

In combinatie met afvallen en medicijnen is het ons dan eindelijk gelukt in 2016 om zwanger te worden! Ja... Pas in 2016! Dit kwam omdat de behandelingen mij erg zwaar vielen en wij een aantal pauzes ingelast hadden. In december 2013 heb ik een eisprong gehad dmv medicijnen (puregon injecties en pregnyl voor de eisprong) maar die was toen helaas niet raak! Al die andere pogingen en cyclussen waren teleurstellend en deprimerend! Mijn eitjes groeide vaak niet en als ze gingen groeien dan verdwenen ze vaak weer nadat ze 14-16mm groot waren! 

Combinatie van deze teleurstelling, cyclussen die dan minstens 40-50 dagen duurde voordat ik deze moest afbreken dmv medicijnen om menstruatie op te wekken, om de dag naar het ziekenhuis voor controle... Wat was het toch veel!

Al die tijd ga je door, je wil het zo ontzettend graag! Maar waar haalde ik die kracht vandaan? Waar haalde ik mijn blijdschap vandaan naar anderen toe? Was dit al die tijd een masker die ik op gezet had? 

Met mijn man was ik voor grootste deel van de tijd wel open over hoe ik mij voelde! we hebben ook vaak samen gehuild en ik voelde mij zo ontzettend kapot... Ik functioneerde niet zoals een vrouw hoorde te functioneren! Ik kon mijn man onze grootste eens niet in vervulling brengen! 

Toen wij in de week van 1 april 2016 die positieve test in handen hadden... Sloeg de blijdschap snel over in onzekerheid, afwachting en om eerlijk te zijn in het gevoel "het zal toch wel fout gaan, want mijn lichaam doet het niet".

In een volgende blog beschrijf ik hoe het tot nu toe gaat! Ben inmiddels bijna 20 weken zwanger, 100% in ziektewet en doorverwezen naar een POH-ggz!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je