{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eigenwijs? Nee joh.. hoe kom je er bij?

Eigenwijsheid is een boeiende eigenschap, het levert bij ons vaak hilarische momenten op!

Afbeelding blog 'Eigenwijs? Nee joh.. hoe kom je er bij?' Achtergrond blur afbeelding

Bij het krijgen van kinderen, weet je ook dat ze op een gegeven moment de leeftijd krijgen dat ze een beetje eigenwijs gaan worden. Nu moet ik zeggen dat ze die leeftijd bij mij alle drie al vrij vlot bereikt hadden, maar het wordt hoe langer hoe erger. Nou ja.. erger? Ik kan er ook wel enorm om lachen, want het is soms gewoon echt wel hilarisch.

Mijn dochter is nu 4,5 jaar oud en heeft echt een broer-zus relatie met haar broer. Als hij ja zegt, dan zegt zij per definitie nee en andersom. Al moet ik zeggen dat mijn dochter dat wel iets meer heeft dan haar broer. Het begint 's morgens al als ze hun bed uit komen, erg gezellig altijd, maar ja.. het schijnt dat dat wel iets is wat bij broers en zussen hoort. En hoewel het soms wel echt heel erg irritant is, moet ik zeggen dat ik het ook wel komisch vind.

Gisteren zaten ze samen aan tafel te tekenen. Heel erg gezellig, maar de een hoeft de ander maar even aan te kijken en het is weer mis. Mijn zoon begon iets te vertellen over school, over wat ze gedaan hadden en wat ze geleerd hadden. Mijn dochter zou mijn dochter niet zijn als ze zich er niet mee zou bemoeien, dus dat deed ze inderdaad wel. Mijn zoon vertelde over het kerstverhaal en alle feiten die hij vertelde, die klopten. Maar dochterlief dacht daar anders over en zei dus: "Echt niet!" Een standaard reactie die we regelmatig van haar te horen krijgen. In sommige gevallen terecht overigens, maar deze keer dus niet. Maar wat ik ook zei en hoe ik haar er ook van probeerde te overtuigen dat ze het deze keer niet bij het juiste eind had, madame hield stug vol! 

Zoonlief laat zich daar altijd enorm door opfokken, want hij is altijd heel erg van de feitjes en de weetjes en vindt het dan ontzettend irritant als zijn KLEINE zusje daar dan tegenin gaat. Maar we hebben er ook wel erg om kunnen lachen (natuurlijk niet op dat moment, want dat zou dus garantie voor vervolg betekenen). Ik moet overigens wel bekennen dat mijn dochter het niet echt van een vreemde heeft, dat eigenwijze... hihi

Hebben jullie ook van die eigenwijsjes thuis?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je