{{ message.message }}
{{ button.text }}

EHBO voor baby's en kinderen

Kind met paarse vinger? Draadje niet doorknippen. Check, dat wist ik! Schoonmaakmiddelen achter slot en grendel? Check! Keuken onbereikbaar

Afbeelding blog 'EHBO voor baby's en kinderen'

Gisteren heb ik dan eindelijk mijn diploma EHBO voor baby’s en kinderen behaald. Eindelijk in de zin van, ik had het altijd al een keer willen doen. Na drie dagen pech (zaterdag: tand door lip, zondag: tegen het hobbelpaard gevallen en maandag: kind van het bed gevallen) was ik blij dat ik aan het eind van de week de cursus zou gaan volgen.

Van ’s ochtends 09.00 uur tot 17.00 uur heb ik alles langs zien komen. En nee, van zo’n dag wordt je niet blij. Als je hoort en ziet wat er allemaal mis kan gaan, sta je aan het eind van de dag verbaast dat er überhaupt nog kinderen zijn die de puberteit halen.

Ik zie mezelf graag als een verantwoordelijke moeder die ervoor zorgt dat haar kind opgroeit in een veilige omgeving. Tsja, zo’n dag relativeert het weer een beetje. Er zijn toch nog wat dingen waarvan ik denk: ‘Dat had ik nu nog steeds willen doen/halen.’ Helaas was de bouwmarkt al dicht toen ik na de cursus terug naar huis fietste, anders had er voor de keuken nu ook al een traphekje gestaan.

Ik ben erg blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Ik hoop dat mijn kind nooit brandwonden krijgt, diepe snijwonden oploopt, bewusteloos raakt (wist je dat een kind onder de zes jaar , nooit kan flauwvallen, dus als het op de grond ligt en niet reageert, je direct 112 moet bellen?) of uit het raam naar beneden valt. Desondanks is het goed dat ik nu de kennis en vaardigheden in huis heb om te reageren. Maar ook gewoon de simpele dingen zijn handig om te weten. Ergens wist ik wel dat in geval van een bloedneus, je deze 10 minuten dichtgedrukt moet houden. Maar 10 minuten is lang! Zeker als je kind geen zin meer heeft om te zitten en verder wil met spelen. Alleen die 10 minuten zijn echt nodig in verband met de bloedstolling.

Mijn doel met deze blog? Waarschijnlijk hebben alle andere mama’s net zo’n druk leven als ik, maar ik wil jullie aanraden om echt een keer zo’n cursus te volgen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden het (gedeeltelijk) en het is buitengewoon leerzaam.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je