{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eet je fit

Afbeelding blog 'Eet je fit'

Met (jonge) kinderen kan je vaak wel wat extra energie gebruiken! Veel energie is te koop in een potje van A tot Zink maar uit je voeding kan je ook veel energie halen!

De juiste hoeveelheid

Wat je ook eet, de hoeveelheid is altijd belangrijk. Wanneer je teveel eet zal het je energie niet bevorderen maar ook als je niets hebt gegeten voel je je gammel of hongerig.

Wanneer je het moeilijk vindt om te bepalen hoeveel je moet of mag eten kan je eens kijken op de site van het voedingscentrum. Maar je kan ook naar een diëtist gaan. Zij zijn er niet alleen wanneer je kilo's kwijt wilt maar ook voor richtlijnen. Misschien kan je alleen even bellen voor een folder met hoeveelheden maar een bezoek wordt vaak ook door de zorgverzekeraars vergoed. Natuurlijk kan je ook even de huisarts bellen. Wanneer je net bent bevallen of zwanger bent heeft de verloskundige ook vaak tips en trucks!

Het maakt trouwens geen verschil wanneer je eet, als je maar eet! Natuurlijk is het wel het beste om verdeeld over de dag (nacht) te eten.

De schijf van vijf

Alles dat jeschijfvanvijf nodig hebt zit in de schijf van 5. Als je hier elke dag iets van neemt krijg je binnen wat je nodig hebt. Wanneer je dit gevarieerd doet: de ene keer rijst de andere keer pasta en dan een keer aardappels bijvoorbeeld, is het gemakkelijker vol te houden en verveelt het niet.

Extra power!

Regelmatig komt de term powerfood voorbij in verschillende recepten en diëten...

Een aantal voorbeelden:

  • Veel water drinken; dit zorgt voor de doorstroming van afvalstoffen en zorgt er ook voor dat je een vol gevoel hebt. Je moet wel iets meer plassen maar het is ook goed voor je huid en de stoelgang!
  • Lever, appelstroop en andere ijzerhoudende voedingsmiddelen; zeker wanneer je ongesteld bent of vloeit na de bevalling heb je wat extra ijzer nodig. Dit zit bijvoorbeeld in lever. Je kan eens kippenlevertjes eten bij de avond maaltijd, paté op brood of op een toastje of een plakje lever op je brood. Houd je echt niet van de smaak van lever of ben je vegetarisch; appelstroop geeft ook veel ijzer!
  • Omega-3 in vette vis; gezonde energie krijg je door het eten van vette vis. Denk aan haring, zalm of makreel. Ook nog eens goed voor je geestelijke gezondheid!
  • Kiwi en bessen; fruit staat bekend als een vitamine bom! Vooral bosbessen en kiwi's bevatten veel gezonde energie.
  • Ook druivensuiker is een goede natuurlijke oppepper maar, van korte duur!

Verstopt!

Voor je kinderen ben je misschien wel heel handig in het verstoppen van bijvoorbeeld groenten in sauzen of gehaktballetjes. Voor jezelf kan je dat ook doen! Zuurkool wordt als iets minder zuur wanneer je er ananas bij doet. En broccoli smaakt in een shake al heel anders dan met aardappels en jus. Wanneer je graag brood eet zou je er ook een handje rauwkost op kunnen doen of een plakje komkommer of sla.

Even doorzetten!

Niet alleen de caissière zal moeten wennen aan je eetgedrag, ook je partner en kids. Het makkelijkste is het natuurlijk als zij met je meedoen! Wanneer je alleen de dingen in huis hebt die wilt eten is het gemakkelijker om om 16 uur een kiwi te nemen voor wat extra energie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je