{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste week school: is hij nu al veranderd??

We zijn gestart met school. Nieuwe omgeving, nieuw ritme en nieuwe kindjes om hem heen. Wat heeft dat al snel invloed op ons mannetje!

Afbeelding blog 'Eerste week school: is hij nu al veranderd??'

We hadden er lang op gewacht en maandag was het dan eindelijk zo ver. Max ging nu voor het eggie naar school. Hij leek het een pietsje spannend te vinden, maar veel minder spannend dan bij het oefenen. Hij was er ook wel echt aan toe. De eerste twee dagen heeft hij verrassend genoeg zonder traantje en zelfs met big smile afscheid genomen. Woensdag en donderdag was hij net wat meer gespannen, maar vrijdag ging het weer supergoed! Hij heeft er nog wat moeite mee dat hij niet alle spelletjes of werkjes kan doen wanneer hij maar wil (soms zitten er al andere kindjes bij en dan is het even op je beurt wachten en iets anders gaan doen). Sommige dingetjes vindt hij ook nog wat 'spannend' en hoewel hij veel kindjes heel leuk vindt (en zij hem duidelijk ook) zegt hij nog regelmatig alleen te spelen, want hij vindt het vervelend dat hij de namen dan nog niet kent. Dat is typisch Max: het moet meteen perfect gaan, ook de sociale contacten en de namen kennen, anders hoeft het niet (hoezo faalangst is een grote valkuil voor hem...). Maar dat komt goed. Hij heeft al zichtbaar lollige praatjes op het schoolplein, dus daar ben ik niet bang voor. Laat hem maar lekker wennen, dat moeten de andere kindjes ook. Prima.

Wat me nou wel echt is opgevallen...en niet nu pas maar eigenlijk de eerste dagen al, dat hij zich al wat anders gedraagt. Wat eh, stoerder willen doen. Als je hem zo ver krijgt een liedje te zingen, gaat hij met zijn armen over elkaar boos kijken en bromt het liedje dan maar op. Meteen daarna krijg je een "Zie je nou wel dat ik het liedje gewoon kan zingen". Gelukkig zijn er nog zat heerlijke knuffels en lieve woordjes tegen elkaar hoor en we liggen nog elke dag in een deuk. Maar gewoon zijn manier van reageren op ons, op vragen, hoe fysiek hij in huis doet...heel grappig om te zien. Je zou je bijna zorgen maken dat je schattige mannetje nu opeens een boef wordt die vooral stoer wil doen. Maar weet je, laat dat voorlopig maar even gebeuren. Hij is nu opeens niet meer de oudste maar juist de jongste. Hij ziet grotere kindjes, jongens, stoer doen met elkaar. En daartussen moet hij ook zijn plaatsje vinden. Heerlijk. Hoort allemaal bij het groot worden. We krijgen nu ook al de zuchten als er weer eens voor de zoveelste keer gezegd wordt dat we zo trots op hem zijn en dat we van hem houden. Het wordt met bijna rollende ogen (je ziet wel dat hij het inzet om grappig te doen, maar toch) beantwoord, nee, onderbroken met "Jaaajaa ik ben lief, en knap en stoer en mooi en jullie houden van me en jullie zijn trots, lalielalielaaaaa." (zo van, jahaa nu weet ik het wel). Haha, die kets ik dan mooi terug met "sorry schat maar ik ga al die dingen toch nog lekker héél vaak tegen je zeggen. Ik heb liever dat je het te vaak hoort dan te weinig!". Ik beloof bij deze plechtig dat ik wel altijd de stoerheid in zijn kleutersamenleving zal respecteren. Er zullen geen wangen schoongemaakt worden met een natgelikte zakdoek op het schoolplein, er komen geen anekdotes over hoe hij zijn pamper volpoepte vroeger, geen foto-albums waar hij als dreumes in blote billen door de tuin hopste en ik zal niet mushy trots zeggen hoe veel mammie van haar maxi houdt als de mannen er bij zijn. Het zal me moeite kosten, maar ik snap echt wel dat ik hem daar niet mee help op zo'n moment . Ik steek niet voor niets zo'n moeite in zijn haar perfect stoer in de gel, coole outfit en schoenen eronder om al die stoerheid vervolgens volledig af te breken met mijn kleffe-moeder-perikelen. Zo lang er maar...pretty please, ergens van binnen dat lieve knuffelkontje blijft zitten die af en toe even naar buiten komt (ja ook als hij 18 is!). Hij heeft me al wel beloofd dat hij dat altijd zal blijven doen. Ook als hij héél groot is, dan blijven we altijd knuffelen, zij het stiekem. Ook al is hij straks een grote bink van 1.93 meter lang die alleen nog bij ons binnen zit als hij op visite komt, dan blijft het nog steeds mijn kleine heerlijke mannetje. Dus doe dan maar lekker stoer boefje, maak maar lekker vriendjes. Ik gun het je van harte.

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je