{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste hapje - deel 2

Na twee weken oefenen......

Afbeelding blog 'Eerste hapje - deel 2'

We zijn nu 2 weken verder en meneertje geniet met volle teugen van zijn groentehapje! Hij wordt er helemaal enthousiast van als hij in zijn wipper gezet wordt en een slapper om krijgt. Hij trappelt met zijn beentjes en als de lepel in beeld komt, dan doen zijn armpjes ook mee. Dat laatste maakt het nog wel eens lastig om zonder dat alles onder zit, de lepel in het mondje te krijgen. Ach ja, het grootste gedeelte van de wipper afgedekt met een hydrofiele luier en genoeg slabbers in huis. Meestal vergeet ik ze klaar te leggen, maar toetendoekjes zijn ook erg handig. Vooral om het nekje te boenen.

Tot nu toe, lust meneertje alles. Tot gister geen gekke bekken gezien. Pompoen, sperziebonen en worteltjes gaan er prima in. De erwtjes van gister waren even wennen, maar werden na een paar hapjes ook enthousiast ontvangen. Worteltjes blijven toch favoriet. Ik heb net de weekboodschappen gedaan in de supermarkt. Deze week staan de smaken tomaat, zoete aardappel en bloemkool op het menu. Ik ben benieuwd!

Mijn zoontje wordt denk ik ook een fruitmonstertje. Toen ik een peer at, heeft hij ook een hapje op. Heerlijk vond hij het. Gister was ik appelmoes aan het maken (maak ik altijd zonder suiker e.d, dus alleen appel) en heb ik meneertje ook een hapje gegeven. Ik heb hem nog nooit zo enthousiast gezien. Woensdag moet ik weer naar het consultatiebureau en zal ik eens vragen of ik al mag starten met ook een fruithapje. Van papflessen ben ik niet zo fan, dus dat probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen.

Verbazingwekkend trouwens, hoe snel de mondmotoriek zich ontwikkeld! Twee weken geleden duwde mijn zoontje nog alles met zijn tong uit zijn mond. Nu krijgt hij het eten toch naar achter gewerkt met zijn tong. Wel moet ik nog goed mikken dat zijn tong onder het lepeltje zit in plaats van er boven. Momenteel lijkt mijn zoontje het meest op een jonge spreeuw: lepeltje in de buurt, mond open.....

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je