{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerst alleenstaand zwanger, en nu samen...

De achtbaan waarin ik zat bij mijn eerste zwangerschap is zo anders als het rustige vaarwater waarin ik mij nu verkeer.

Afbeelding blog 'Eerst alleenstaand zwanger, en nu samen...'

"Zij hebben het makkelijk! Zitten ze dan met hun partner, gezellig in de verloskundige praktijk. Zij zitten samen op zo'n roze wolk. En ik zit hier onder een onweerswolkje met hele harde knetterende regen op mijn hoofd." 

Net 21, een baby in mijn buik, in de steek gelaten, nog bezig met examens van de middelbare school en geen woning. Zo zat ik in de wachtkamer. Wat moest ik nog veel regelen. Al kotstend maakte ik mijn examens af, alleen in een klaslokaal zodat ik rustig kon overgeven in mijn emmertje. 

En nu vijf jaar later, zit ik in de verloskundigekamer met mijn lieve man. Hij heeft mijn dochter geadopteerd, en we zijn getrouwd. Nu is de zwangerschap zo anders! Het is rustig, we kijken samen hoe we het gaan doen. We nemen samen beslissingen. Ik kan met hem overleggen wat leuke namen zijn. We dromen samen over hoe het straks is met nog een kindje erbij. We zijn samen voor het eerst samen zwanger. 

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je