{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een zwangerschapsfotoshoot! Yes, leuk! Denk ik..

​Eén van de cadeaus die ik heb gekregen voor Moederdag, was een fotoshoot. En niet zomaar eentje, nee een speciale zwangerschapsfotoshoot.

Afbeelding blog 'Een zwangerschapsfotoshoot! Yes, leuk! Denk ik..' Achtergrond blur afbeelding

In mijn tweede trimester vond ik dit een super idee. Ik wou heel erg graag zo een shoot doen. Je buik op een mooie manier vastleggen is toch geweldig! Maar nu in het derde trimester, was ik daar niet meer zo zeker van. Het gevoel van sexy zijn wordt met de dag minder. En het gevoel van zeekoe met de dag meer.

Ik ben nu zwaarder dan wat ik ooit geweest ben. En ja, duh, ik weet heust wel dat je aankomt en je lichaam veranderd en bla bla bla.
En jaa, ook weet ik dat alle vrouwen en zwangerschappen anders zijn. Maar toch. Als je ziet dat er vrouwen zijn, die nog super mooi slank zijn tijdens hun zwangerschap, zou je soms willen dat jij dat ook was.
En ik wil niet zeggen dat ik monsterlijk dik ben. Ook wil ik niet zeggen dat dat niet kan of mag. Het enige wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat mijn lichaam is veranderd en ik het soms moeilijk heb met deze verandering.
Daar waar ik heel blij en trots ben op mijn mooie, grote, bolle buik. Ben ik gewoon wat minder blij met de grote, bolle benen die erbij zijn gekomen.

Maar ik wou mijn onzekerheid niet in de weg laten zitten van eventueel mooie zwangerschapsfoto’s. Dus ik ging een beetje rondkijken naar wat ik mooi vind en gewoon een beetje inspiratie op doen.
Ik kwam op een foto van een (slanke) vrouw met een kanten doek. En haar buik kwam er heel mooi uit en gewoon een mooie foto. Zij zat plat op haar knieeen op de grond en bedekte zichzelf met de doek. Prachtig vond ik dit.
Maar, ik ben gekke henkie niet dus ik wou dit even ‘oefenen’. Hoe ziet dit eruit als ik het doe?
Nouuuuu.. niet hetzelfde, laten we het daar op houden. Dus ik moest iets anders bedenken. Ik wist nu dat ik niet ging voor zittende, been knellende, opvallende foto’s ging. Laten we die benen maar low key houden.

De dag van de shoot had ik een beetje gemengde gevoelens. Daar kwamen dan toch mijn onzekerheden een beetje naar boven. Ik liet de beste man de voorbeelden zien en hij was razend enthousiast. We gingen aan de slag met verschillende doeken en poses en nou noem het maar op.
Af en toe voelde ik me net een model. En af en toe voelde ik mij een gestrande nijlpaard. Ook wou hij dat ik steeds ‘echt’ zou lachen. Wat is echt lachen? Volgens hem met tanden. Maar niet alle foto’s zijn tanden-bloot-lachend gepast. Vind ik. Als ik ‘verliefd’ naar mijn buik kijk, dan doe ik dit glimlachend. En niet breed pas-maar-op-ik-eet-je-op lachend.
Maar hey, ik ben de moeilijkste niet. Dus we doen een paar ‘echt’ en een paar ‘nep’, ja op mijn manier. Gewoon glimlachen. Smizen (lachen met de ogen), dat kan ik goed.

Na van alles gedaan te hebben en ons lang genoeg awkward te voelen, ja Rodney was ook mee, ook voor hem was het niet constant een pretje. Hij mocht zelfs op de buik in een houten box. Ja, echt. Maar goed, daarna mochten we even snel een blik werpen op de foto’s.
My goodness. Daar waar ik me steeds zorgen maakte om de benen, had ik nog geen rekening gehouden met de bolle toet. Man oh man. Als ik mezelf bekijk in de spiegel, zie ik heel wat anders dan op de foto’s. Stiekem ben ik een beetje teleurgesteld met een groot deel van de foto’s. Maar aan de andere kant weet ik dat dit nu even is hoe en wie ik ben. En dat ik juist trots en blij mag zijn dat er een klein mensje in mij groeit.

Maar eerlijk is eerlijk. Er zitten ook wel hele mooie foto’s bij waar ook ik blij mee ben. En het niveau zeekoe niet heel hoog is.
Al met al een geslaagde shoot met geslaagde foto’s en zeker mooie herinneringen voor later.

Vond je mijn blog interessant?

Vergeet me dan niet te volgen, dan mis je geen blogs meer van mij!

Tags: Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je