{{ message.message }}
{{ button.text }}

een volgende afspraak... ( deel 5 )

een 1ste controle bij de verloskundige, een extra echo, en nog steeds wennen.

Afbeelding blog 'een volgende afspraak...  ( deel 5 )'

Een week later had ik de eerste controle bij de verloskundige, ook hier ging ik alleen met onze jongste meid. Mijn man was voornamelijk druk met werk en er niet nog echt me bezig. Ik was al ietsje meer gewend, niet veel maar het was iets, Hij totaal nog niks. We konden beide nog steeds niet genieten, Beide nog niet gewend en dat blije gevoel, en druk maken, hoe, wat ect.

Maar goed, ik was een mooi kwartier te vroeg daar. lekker op tijd doordat onze jongste ineens haast had die ochtend haha, die had zin om veel te rennen. We namen de hele vragenlijst door die ik online eerder heb moeten invullen en nog wat extra informatie moeten doorgeven over vorige zwangerschappen en bevallingen. ook moest er nog even een aanvraagformulier ingevuld worden voor bloedprikken...jeej!! not, dit vind ik nooit fijn, omdat ze meestal moeite hebben met prikken en beide armen afgaan. ach ja moet toch gebeuren... like it or not.

 eenmaal dat alles gedaan er op zich een oké gevoel bij, allemaal wel wat onwennig. We kregen nog een doos mee en natuurlijk een map van hun waar alle papieren in moet zoals echo formulier of voor bloedprikken, of ja meer zon kartonnen koffer met van alles erin met woezel en pip erop, Onze jongste (Sanne) moest en zou het ook helemaal naar huis dragen, no way dat mama het in de handen zou krijgen haha. dit vond ik dan wel weer ontzettend schattig. eenmaal thuis ook maar even samen uitgepakt, een blikje 0,0 bier, boekjes en een leuke speen. Sanne gelijk aan de boekjes, want daar stonden schattige baby's op en heeft zich er de halve middag mee vermaakt.

Toen manlief thuiskwam vertelde hij wel dat het een leuke koffer vond, dat kon je zelfs nog mooi gebruiken straks.  okay dacht ik dit is positief en vertelde ook hoe het is gegaan, hij was er dan nog niet mee bezig, maar voor mezelf was dit ook wel zo fijn, Dit is immers niet iets wat je in je uppie doet zwanger worden en erna normaal ook niet.

een weekje later kreeg ik regelmatig ontzettende pijn in mijn buik, ik heb zelf een hele hoge pijngrens maar hier werd het me af en toe hartstikke slecht van. zon gevoel waarbij je het liefste oprolt en niet meer beweegt en erg stil ligt, na dit 3 dagen te hebben gehad ( probeerde me niet druk te maken) omdat ik dacht van ja dit zouden mijn banden kunnen zijn, ik bloed immers niet. toch maar gebeld... dit deed ik liever niet, ik wilde immers niet lastig zijn, hier hou ik absoluut niet van.

zo gezegd zo gedaan, alles verteld en zou dan een extra echo kunnen krijgen als ik dat fijn zou vinden, nou weet je wat dan toch liever even 1 extra, gewend of niet, het blij gevoel al of niet...ik wou toch weten waar dit nu vandaan kwam,  dit kan zo niet meer.  ze dacht toch aan bandenpijn, maar met een doppler zou ze nog niks kunnen horen. ze ging even kijken wat mogelijk was, bleek dat er de volgende dag nog een plekje was in de ochtend, en gelijk ingepland.

de volgende dag was dan toch wel weer spannend, ik had weer niet het gevoel van jeej ik mag weer even kijken, nee totaal niet, ik dacht nou ja we gaan het wel zien. voor de zekerheid had ik wel een vriendin gevraagd voor Sanne even op te vangen daar, stel het word toch weer een inwendige echo. daar wilde ik haar niet bij, en hou zou ik gaan reageren? is het een positieve echo of juist niet, dit weet je immers niet van te voren.

hup weer op het bekende bed, en toevallig dezelfde mevrouw als de vorige keer. helaas toch weer inwendig want dan kon ze het beter zien. eenmaal alles op het beeld zeg maar haha kon je duidelijk wat zien.. het was duidelijk gegroeid en het hartje deed het ook mooi, ook kon ze verder geen bijzonderheden zien, wel heeft ze nog even verder gekeken of er toch geen tweede zat, dit was gelukkig niet het geval. met alle respect ik had al moeite met het wennen met 1 kleine, en zou dan al helemaal niet weten hoe we dit zouden moeten doen, vooral met de ruimte en met alles wat al gaande is zoals die opleiding van manlief bijvoorbeeld en de dochter op de medische dagbehandeling. en bleek op schema te liggen, ik bleek 8 weken en 2 dagen.

eenmaal alles laar weer foto's meegekregen op de usb stick en 1 foto uitgeprint, toen ik naar buiten liep was het toch weer onwerkelijk maar heb Sanne wel laten zien, zo zonder bij na te denken eigenlijk, wat er op stond en uitgelegd dat dat een baby was, ze wist immers ook dat we bij de babydokter waren al een aantal keer. ze snapte dat het een baby was maar waarom ziet het nog zo gek uit? ik merkte dat ik het toch wel lastig vond, het uitleggen aan je jongste dochter maakt het toch ineens wel erg echt!  jeetje ven slikken... er komt inderdaad een baby bij over een 6 maanden.

eenmaal weer thuis manlief weer geappt dat alles goed was, geen reactie nog op terug, wel gelezen  maar hij was immers ook op zijn werk.

Het weekend maar lekker rustig gedaan...

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je