{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een vliegreis met kids

De reis richting jullie vakantiebestemming kan met jonge kinderen best pittig zijn. Hieronder wat tips als je besluit om een vliegreis met je kids te maken.

Afbeelding blog 'Een vliegreis met kids'
Je leeft er het hele jaar naar toe en eindelijk is het zover: VAKANTIE. Wellicht heb je je vakantie al een tijd geleden geboekt of besluit je toch voor een lastminute te gaan. De reis richting jullie vakantiebestemming kan met jonge kinderen best pittig zijn. Hieronder volgen wat tips als je besluit om een vliegreis met je kids te maken. Ik beperk me nu tot de vliegreizen naar Europese bestemmingen maar uiteraard is het grootste gedeelte van de tips ook bruikbaar voor reizen buiten Europa.Vliegreis met kids  

Vliegreis met kids, waar moet je rekening mee houden?

Meestal mag je tot aan de deur van het vliegtuig je buggy of Maxi-Cosi meenemen, maar dit is niet altijd het geval. Check dit van tevoren bij je vliegtuigmaatschappij of reisbureau. Als je er vooraf rekening mee houdt kun je wellicht nog alternatieven regelen. Voor een wat ouder kind is zitten op een handbagage trolley ook dolle pret en voor een baby is dan een draagzak ideaal. Denk eraan dat kinderen onder de 2 jaar geen recht hebben op een eigen zitplaats en je hem of haar dus de gehele reis op schoot dient te houden. Soms is het  een goede optie om toch een extra stoel bij te boeken. Al is het alleen maar voor de extra ruimte die je dan hebt. Zorg voor makkelijk zittende kleding. Voor kinderen die nog een luier dragen is het praktisch om niet teveel frutseltjes aan het kledingstuk te hebben omdat de ruimte om een luier te verschonen erg beperkt is. Dit geldt ook voor kinderen die al wel zelf naar de wc kunnen maar nog net niet groot genoeg zijn om zich fatsoenlijk weer aan te kleden. Denk voor deze kinderen dus bijvoorbeeld aan een lekker zittend joggingpakje.  

Handbagage tijdens de vliegreis

Spuugzakjes, schone kleertjes en poetsdoekjes zijn zeker geen overbodige luxe voor in je handbagage. Waarschijnlijk heb je ze niet eens nodig, maar mocht het wel zo zijn dan ben je blij dat je ze bij je hebt. Maak je geen zorgen over de strenge regels met betrekking tot het meenemen van vloeibare spulletjes. Het is altijd toegestaan om tijdens de vliegreis met een baby voldoende babyvoeding in je handbagage te hebben! Neem ook wat kleine cadeautjes mee die de iets grotere kids om de zoveel tijd open mogen maken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: snoepjes, kleurpotloodjes met kleine opschrijfboekje, puzzeltjes of popjes. Voor baby’s kun je denken aan wat soepstengels, een bijtring of een tutdoekje. Neem dus wat mee om de tijd te verdrijven tijdens de vliegreis. Een tablet met wat filmpjes/spelletjes is uiteraard ook altijd welkom, want wat is er nu leuker dan met mama’s/ papa’s tablet spelen! Zorg bij het opstijgen van het vliegtuig dat je jouw jongere kind wat laat drinken of een speentje geeft en je ouder kind of laat drinken of laat sabbelen op een snoepje. Hierdoor wordt de druk op de oortjes wat minder. Dit geldt natuurlijk ook voor het dalen en landen tijdens de vliegreis. Dit is uiteraard maar een kleine greep uit een zee vol tips en trucks om ervoor te zorgen dat vliegreis met kids zo vlotjes en soepel mogelijk verloopt.  

Tot slot…

Maak je niet te druk! De meeste medepassagiers hebben echt wel begrip voor het feit dat je peuter weer moet plassen, ze een legoblokje in hun haar voelen of je baby af en toe huilt. Je gaat op vakantie en hoe rustiger je zelf bent, hoe beter je kids zich (meestal dan) gedragen. Fijne Vakantie!   Heb jij ook een vliegreis met de kids gemaakt en hoe ging dat? Reageer hier!   Geschreven door mama Judy

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je