{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een van mijn gekke passie's

Ik heb een gekke passie die ik jammer genoeg nooit uit oeven. Gelukkig staan er duizenden foto's online en vandaag verloor ik mezelf hier in

Afbeelding blog 'Een van mijn gekke passie's ' Achtergrond blur afbeelding

"Vroeger"

Mijn opsessie met verlaten gebouwen begon toen ik in de eerste klas van de middelbare school zat. Op een dag kwam er een jongen naar me toe op school, die ik al kende van naam en al bevriend was met een vriendin van mij. Ik was op dat moment heel erg geintereseerd in een bepaalde kunst vorm. Laten we het urban kunst noemen. Hij vroeg aan mij of wij dat in de avond konde gaan doen. Ik vond het te spannend en vroeg onze gezamelijke vriendin mee. Dit hele idee werd die avond niks. 

Destijds was ik ook super verliefd op een andere jongen. Hij zat niet bij mij op school dus we zagen elkaar niet heel vaak. Ik weet niet meer precies hoe het ging, hoe we het gebouw ondekten. Volgens mij liepen we gewoon over straat en kwamen we erlangs. We klommen over het lage stukje van het hek en zochten een ingang. Ik was zo zenuwachtig, die adrenaliene die door je heen stroomt is zo'n appart gevoel en we waren nog niet eens binnen! We vonden een gebroken ruit maar dat vond ik te gevaarlijk. Uiteindelijk besloot ik de achterdeur te proberen en die bleek gewoon open te zijn! Na minuten lang discuseren besloot ik dat ik  2 minuutjes wel durfte. Ik zetten mijn wekker op mijn telefoon en hij pakte mijn hand (dat was alles op dat moment wel waard, haha!). We liepen door de gangen. Ik zag een paar lokalen en we liepen door gebroken glas uit de deuren en uit een paar ramen. Mijn hart zat in mijn keel en we zagen de trap naar boven, ik durfde niet en herinerde hem aan de 2 minuutjes. We liepen langs oude kluisjes en ik zag dat er in een paar nog wat sleutels zaten. Toen ik er een wilde pakken sloeg mijn hart over van een geluid dat ik hoorde! Het klonk eng omdat ik het niet kon plaatsen. Het koste me een moment om weer op aarde te komen en te beseffen dat het mijn wekker was die afging in mijn broekzak. Ik trok 2 sleuteltjes uit de kluisjes, een voor hem en een voor mij. Ik sleurde hem de gang door en ik kon niet wachten weer veilig buiten te staan.

Toch bleef het gebouw in mijn hoofd spoken, de zenuwen en adrenaliene. Het was verboden, verlaten terijn en super spannend. Onbekend. Ik sprak de jonge van school aan, de jonge van de nachtelijke kunst. Ik stelde voor daar naar binnen te gaan, dezelfde vriendin ging weer mee. S'avonds was het nog enger en bleven ook weer niet lang.

Toch bleven we gaan. We zijn een keer betrapt door een buur maar dat hielt ons niet tegen. Op gegeven moment had ik zelfs de achterdeur sleutel gevonden van het gebouw. Na elk bezoek deed ik de deur vanaf toen ook netjes op slot zodat alleen wij naar binnen zouden kunnen. We leukte het gebouw van binnen op, speelde met de brandblussers en mijn vriendin had daar zelf haar eerste afspraakje, haha! 

Ik werd verliefd op dit gebouw en op het gevoel van misterie. Het is een hele tijd geleden gesloopt en er staan nu mooie nieuwbouw huizen.

beatrixschool11_1451336765.jpg

Second love

Na dat ik al een tijd bedroeft was over de gesloopte school, had ik in de loop de tijd meer vrienden gemaakt. Het was een groepje stoere vrienden die altijd alles durfde. Ze hadden enge reputaties op school en hadden allemaal scooters. Ik vond ze allemaal gewoon lief en voelde me veilig in hun bij zijn. Ik voelde me een klein zusje tussen 5 grote broers, beschermt dus. Een van hen nam een mee naar een heel mega groot verlaten gebouw in de omgeving. We hadden binnen met de rest van onze vrienden afgesproken. We parkeerde de scooter op de parkeerplaats van het gebouw. Jezus, wat een ding! We klommen door een voor ons open gedaan raam. Wat een plek. Ik was weer verliefd en de adrenaliene van de onbekende ruimte gierde weer door me heen. Dit keer was ik ook niet meer bang. Het gebouw had, als ik me goed herinner 3 verdiepingen en een mega kelder. Het was zo mooi. We hebben daar ook veel tijd door gebracht met al onze vrienden. De politie en brandweer hebben ons een aantal keer uit het gebouw gehaalt. Maar dat maakte ons niet veel uit. Dit gebouw is helaas ook gesloopt en ook hier staan nieuwbouwwoningen. (Op de foto staat slechts de helft van het gebouw!)

gewest01_1451337863.jpg

Nu 

Nu heb een heel ander leven dan toen natuurlijk. En oude, lege gebouwen in de buurt hebben we niet meer. Ik kijk wel vaak naar plaatjes en dan wens ik dat ik naar deze plekken toe zou kunnen gaan! Elke kamer, elk detail, ALLES, vertelt een verhaal. Aan dat verhaal kan je als je wil je eigen draai geven en je kan je fantasie erop los laten gaan. Toch zijn vaak de orginele verhalen bij een plek al spectaculair genoeg. Verlaten ziekenhuizen, instituten, theaters en pretparken vind ik het mooist. Maar kleine huisjes met prachtige oude details ook. Of een hele ghost town! 

Bij deze foto kan je prachtige verhalen verzinnen toch?!

tumblr_m1txeheo0D1qfdbuoo1_540_145133837

Urban exploring

Een oud collegatje van mij is fotograaf en zijn passie is urban exploring. Dit is bijna exact wat ik heb beschreven. Je gaat naar oude, verlaten plekken, ondekt deze op je eigen manier en legt alles vast. Het betekend ook dat je het gebouw respecteerd en alles in zijn orginele waarden laat! Je vernielt niks en je neemt niks mee. Behalve je prachtige foto's natuurlijk!

Hij heeft er honderden gemaakt van zo veel verschillende plekken in Nederland, Belgie, Duitsland en mischien nog wel wat landen. Ik ben een geopserdeerde fan, oops. Hier foto's die hij heeft gemaakt!

FB_IMG_1451333894865_1451338729.jpg

Militaire basis

FB_IMG_1451333962981_1451338865.jpg

Instituut voor Anotomie

FB_IMG_1451338994253_1451339008.jpg

Universiteit

Super prachtig toch!!

Vandaag

Vandaag was ik heerlijk aan het wegdromen in honderden van dit soord foto's. 

received_1010074789031115_1451339315.jpe

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn passie vinden, en wat voor een prachtige verhalen jullie kunnen vertellen bij de foto's!

Zijn er mensen die mijn passie (obsessie) delen?! :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je