{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een totaal andere leefstijl!

Onze leefstijl moet gewoon helemaal anders! Want ik wil het beste voor het gezin dus mama gooit alles even lekker op zn kop! Hihi

Afbeelding blog 'Een totaal andere leefstijl!' Achtergrond blur afbeelding

Bankhangen is hier in huis toch wel een favoriete hobby en tja dat is niet echt goed voor je. Dus we gaan meer bewegen!

Ook qua eten en drinken moet het wel anders.. ik was cola verslaafd ( ja dat bestaat echt!) 

En het huishouden moet weer naar mijn oude schoonmaak rituelen... heb nu weer iets meer tijd omdat ik mijn mama-ritme heb gevonden hihi. ;-)

Ik hoop dat het mij gaat lukken om eerst de leefstijl aan te passen en hopenlijk ook zo nog wat slanker worden!...

Stap 1:

Drinken... voordat ik zwanger werd was ik al afgekickt van de cola, en daar ben ik heel trots op! Ik dronk voor de zwangerschap veel kruidenthee alleen mocht ik niet alles meer drinken ivm. De baby (en die gaat voor alles) dus van de thee was ik overgestapt op : -bronwater (soms met smaakje) - dubbel fris - water - melk - ranja. 

Nu was ik dus al heel goed op weg...maar het kan altijd beter! Dus ook de dubbelfris - bronwater  (met smaakje) en ranja heb ik het huis uit gedaan. Vanaf nu drink ik alleen nog kruidenthee - water en melk en jus d'orange.

Mijn lichaam moet hier wel aan wennen dat het nu minder suikers binnen krijgt. In het begin voelde ik me echt slap en futloos, maar als je 2 a 3 weken verder bent mis je het gewoon niet! ( What??!!) Ja echt hihi!

En nu denk je natuurlijk en alcohol drink je dat wel? Ja alleen op speciale gelegenheden drink ik 1 a 2 glazen wijn. Maar ook hier wil ik mee gaan stoppen...

Stap 2:

Eten... natuurlijk was tijdens de zwangerschap mijn hele eetpatroon anders! Ik las elk etiket en controleerde of ik het wel echt echt mocht eten! Mijn omgeving vond af en toe wel dat ik het overdreef.. maar ik ben eerlijk ik had ook cravings! En ja dat waren frikandellenbroodjes en chocolade  (niet tegelijk) maar ook met mijn cravings lette ik wel op dat ik het niet teveel zou eten, want ik voelde me al schuldig elke keer dat ik het at....

Na de bevalling was ik ook nog in onzekerheid over wat ik wel en niet mocht eten, ik durfde geen dingen te eten die ik tijdens de zwangerschap ook niet at. Ik dacht namelijk dat, dat niet mocht vanwege de borstvoeding... ( wist ik veel!) Gelukkig heeft een lactatie-kundige mij alles uitgelegd en meteen moest mijn vriend een broodje filet - american halen met uitjes! 

Toen had ik even geen tijd om te eten! ik at wel maar ik was zo bezig met alle voedingen van mijn zoontje en wat er allemaal komt kijken bij het mama zijn... dus dat werden vaak makkelijke gerechten pasta, frietje, krieltjes met filetlapjes en een pot groente etc. Het duurde even voor ik mijn draai had gevonden en toen pas had ik weer tojd voor te koken.

Nu heeft mijn zoontje van 6 maanden een goed ritme om saampjes aan tafel te zitten eten. Het voelt nu makkelijker! Dus hij heeft zn fruitje en mama ook, hij eet een bammetje en mama eet een knäckebröd, hij eet avond eten en mama ook. Alleen nu eet mama meer rijst en veeeeeeel meer groenten  ( en fruit ook) en meer kip en rund dan varkensvlees. En gebruik ( bijna) nergens geen dressing of sausjes bij. Ook kook ik nu "zoutloos" en veel meer verse producten. Dat is nog wel vaak een uitdaging want ik zit in de bewindvoering en heb een minima budget, maar het lukt als je vindingrijk bent :-) Ook eet ik nu veel kleinere porties.

Stap 3:

Beweging.... bankhangen mag nu van mij alleen als ik mijn lijstje van wat ik die dag wil doen af heb! Nu moet ik alleen wel even mijn lijstjes minder lang maken hihi want volgens mijn therapeut draaf ik af en toe een beetje door in mijn dwang.... maarja dat balans komt nog wel... ( mijn poets dwang moet ook anders worden goed = goed !) 

Gelukkig beweegt mijn zoontje mega veel en hij vind alles geweldig en prachtig en wil alles ontdekken! De kinderwagen is omgetoverd tot buggy ( hij paste niet meer in de ligbak) en dit motiveert mij nog meer om lekker samen op pad te gaan! En ook wil hij vaak lekker spelen met mama op het speelkleed vooral het spelletje na-aapjes vind hij geweldig!  ik doe iets voor hij probeert het na te doen en dan heeft hij een schaterlachje en schiet ik in de slappe lach!

Ik zeg mijn begin voor een andere leefstijl is goed gemaakt! 

Ik weeg nu 94 kg en mijn streefgewicht is 65 kg maar baby steps! Dus ik wil eerst kijken hoelang het duurt tot ik 90 kg weeg! 

Ik houd jullie op de hoogte! Als je ook je leefstijl wilt aanpassen of je hebt het al gedaan tips zijn altijd welkom! Ik ga ook een dagboekje bijhouden van wat ik eet en ook met recepten die komen nog voorbij in blogs!

Xxx

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je