{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een ongeluk zit in zo'n klein hoekje

Als je drie jongens van rond de 6 jaar in huis hebt lopen, dan is het altijd ravotten, zo ook vanmorgen...

Afbeelding blog 'Een ongeluk zit in zo'n klein hoekje' Achtergrond blur afbeelding

En dan begin ik gisteren mijn week met een blog dat mijn oudste krummeltje alweer zo groot wordt, vandaag was hij toch weer even heel erg klein. Op dinsdag komen er altijd een paar extra kinderen bij ons ontbijten, alle kids die naar school moeten die breng ik daarna allemaal naar school. Vandaag was weer de eerste keer na de zomervakantie, heel erg gezellig en een beetje spannend natuurlijk.

Eerst samen even een lekker broodje eten en daarna nog even spelen voordat we naar school zouden gaan. Maar tijdens het spelen ging het helaas mis. Regelmatig moet ik zeggen dat het iets rustiger moet, dat ze niet moeten rennen binnen, dat ze beter een ander spelletje kunnen kiezen, maar die kleine oortjes lijken me helaas niet altijd te horen. 

De drie jongens (van 5 en 6 jaar) hadden besloten om achter een ballon aan te gaan rennen, best leuk natuurlijk, maar voor binnen (op zo'n klein oppervlak met allerlei meubels er om heen) niet het beste idee. Ik was de tafel aan het opruimen toen ik in mijn ooghoek mijn zoon op de grond zag vallen. Na de val begon hij gelijk oorverdovend te huilen/schreeuwen, ik zag gelijk al dat er iets met zijn mond was.

Zijn mond bloedde heel erg en toen ik beter keek, zag ik dat er 2 van zijn tandjes naar achter waren geschoven. En daar zit je dan met 6 kinderen die op tijd op school moeten zijn en een krummeltje die aan het schreeuwen is, naar de tandarts moet en het liefst alleen maar bij mama op schoot wilt zitten. Poeh.. daar is mijn blog van gisteren over 'loslaten' dan toch weer niks bij.

Gelukkig nam de pijn na een lekker nat doekje zodanig af, dat hij wel heel even bij de buurvrouw wilde zitten, zodat ik de anderen naar school kon brengen. Inmiddels vond papa het ook wel fijn om even te komen kijken, dus terwijl papa op de jongste telg paste, kon ik met ons oudste krummeltje naar de tandarts om de schade op te laten nemen.

Gelukkig is de schade beperkt gebleven en moeten we afwachten hoe zijn 'grote mensen tanden' hier doorheen zullen komen, want ook al is onze krummel al 6,5 jaar, dat melkgebitje vindt het nog wel even gezellig in zijn mond. 

Wat hij dan wel weer heel stoer vond van deze dag, is dat hij een mooie rontgenfoto van zijn mond heeft gekregen die hij straks op school kan/mag laten zien. Heel fijn dat dat soort kleine dingetjes zo'n ukje nu nog helpen om deze nare ervaring om te zetten in iets stoers!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je