{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een ochtend uit het leven van mijn peuter.

Met een peuter is geen enkele dag hetzelfde, maar ik neem jullie deze keer mee in een ochtendje van mij en mijn peutertje.

Afbeelding blog 'Een ochtend uit het leven van mijn peuter.'

Rond de klok van 7 uur was het deze morgen dat ik hem hoorde, dat is zeker geen onredelijke tijd als je je bedenkt dat het ook weleens een uur eerder is dat ik hem hoor. "Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaa, ik ben waaaaaaaaaakker!!! Joehoe, waar ben je? Mag ik uit mijn bedje klimmen?" Nog even wil ik mij lekker omdraaien en aangezien de oudste 2 altijd heel braaf in hun kamer (okee, na 3x hun kamer uitgekomen te zijn om te plassen) wachten totdat ik ze komen, denk ik deze keer dat dit ook nog wel even moet lukken, maar helaas. "Maaaaaaaamaaaa, kom je mij halen?"

Heel fijn dat hij met zijn 2,5 jaar al zo goed kan praten, maar soms zo het nog zo makkelijk zijn als er niet van die prachtige volzinnen uit zouden komen. Alhoewel, het idee dat hij dan zou gaan schreeuwen of huilen maakt mij ook niet echt blij, nee, dan ga ik toch voor deze huidige situatie :-)

Na 2 minuten nog even lekker gelegen te hebben, besluit ik dan toch maar om alle 3 de kids uit bed te halen, maar omdat we nog niet persé hoeven op te schieten voor school, neem ik ze nog even lekker mee naar ons bed. Manlief is 's morgens rond 6.15 uur altijd al de deur uit, dus er is plek zat voor onze 3 guppies. Zo kijken we nog even lekker een kwartiertje met z'n allen televisie om vervolgens uit bed te gaan en ons klaar te gaan maken voor school.

Eerst voor alle kids een geschikte outfit zoeken, om die vervolgens ook bij alle 3 aan te kleden. Gelukkig doen mijn oudste 2 dit al zelf en waar de jongste dit ook erg graag zelf zou doen, help ik hem toch een handje, Oh ja, dan is het natuurlijk ook tijd om mezelf klaar te gaan maken. Voordat ik dit doe, ga ik eerst naar beneden om een paar boterhammen uit de vriezer te halen zodat deze kunnen ontdooien terwijl ik mezelf klaar maak.

Als we dan allen in onze outfit zijn gehesen, gaan we naar beneden om vervolgens gelijk aan tafel te gaan. Allemaal even lekker een boterhammetje eten en een glaasje melk drinken. Terwijl ik mijn boterham al op heb en mijn kinders nog aan het genieten zijn, maak ik de tasjes klaar voor school. Jeetje, wat een strakke en geoliede planning heb ik toch eigenlijk? Na het eten nog even alle haren in de gel en in een vlecht en dan kunnen de schoenen en de jasjes alweer aangetrokken worden. Allemaal de auto in en gaan met die banaan, op naar school! 

Eerst de oudste naar de klas brengen, hij moet om 8.30 uur beginnen, terwijl de middelste een inloop heeft tussen 8.30-8.45 uur. Na de oudste weg te hebben gebracht, op naar de klas van de middelste. Even kiezen op het kiesbord en daarna even gezellig samen een spelletje doen en een boekje te hebben gelezen knuffelen we elkaar en nemen we afscheid. Samen met de jongste stap ik in de auto op pad naar een gezellig ochtendje met z'n tweetjes! In de auto vraag ik hem wat hij wilt doen, maar eigenlijk had ik stiekempjes al wel bedacht dat ik wel even naar de intratuin wilde.

Ieder jaar hebben ze daar een geweldig mooie kerstshow, met allemaal mooie huisjes, kastelen, sprookjestaferelen etc. Een soort kleine mini efteling, alleen dan niet zo duur en niet zo druk. Toen we bij de intratuin aankwamen was mijn jongste toch wel enigszins teleurgesteld. Hij was echt in de veronderstelling dat er leeuwen en tijgers te zien zouden zijn, maar nee, dat is de dierentuin. Zijn teleurstelling verdween echter als sneeuw voor de zon toen we de intratuin binnenkwamen en daar een grote draaimolen stond.

DSC_1118.JPG

Na de draaimolen was het dan tijd om de mooie kerstshow te gaan bewonderen, maar eerst langs alle kerstbomen. Best gek eigenlijk in oktober, maar tegelijkertijd liggen de pepernoten in augustus ook alweer in de schappen. Na de kerstbomen te hebben bewonderd lopen we verder naar de mooie huisjes. "Wauw mama, dat is mooi!" "Ja vent, dat is mooi he!" Van de ene wauw, ging hij naar de volgende wauw. Het een nog mooier dan het andere. 

DSC_1123.JPG

En zo langzaam gingen we de hele winkel door. Hier een stop, daar een stop en op naar het volgende. Maar de intratuin heeft uiteraard niet alleen deze mooie kerstshow, er zijn ook nog leuke diertjes te bekijken. Dus ook daar hebben we even een tijdje rond gesnuffeld. Wat erg grappig is, is dat ze een bak met visjes hadden waar je je hand in mocht doen. Van die visjes van Dr. Fish, die je handen helemaal schoon knabbelen. Krummeltje lief vond dat wel een beetje spannend en ik moet zeggen dat ik mijn hand er ook niet erg lang in durfde te stoppen.

En toen was het tijd om even lekker wat te gaan drinken. Heel slim van de intratuin, want ze hebben daar allemaal leuke speeldingen neergezet. Ik moest dan ook echt even tegen mijn mannetje zeggen dat hij eerst even wat moest gaan drinken en eten voordat hij verder mocht spelen. Zo gezegd zo gedaan :-)

DSC_1127.JPG

Heel braaf heeft hij zijn cakeje en zijn pakje drinken aan tafel leeggedronken (terwijl er rond ons allemaal kindertjes met eten en drinken rondliepen, terwijl geirriteerde ouders veelvuldig een poging deden om ze weer terug aan tafel te krijgen). En terwijl ik nog lekker van mijn kopje koffie genoot en geamuseerd om mij heen aan het kijken was, ging mijn krummeltje weer lekker verder met spelen. Heerlijk relaxt, ik genietend van hem en alles om mij heen en hij genietend van dit speciale ochtendje.

En toen was de ochtend weer om en mochten we weer terug om broer en zus op te gaan halen op het schoolplein. "Dat was een leuke ochtend he schatje?"

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je