{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een nieuwe manier van genieten.

Grappig hoe je perceptie van een uitje verandert als je een baby hebt.

Afbeelding blog 'Een nieuwe manier van genieten.' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik nog in Londen woonde, was een typisch uitje (iets leuks doen, niet de groente) een avondje naar het theater gevolgd door kleurige cocktails in het luxe Savoy hotel. Lunch in het Ritz hotel á 300 euro (ik heb geklaagd, want zo lekker was het niet). Het was picknicken in Holland Park met een stel vrienden die net zo makkelijk bij elkaar werden gegooid als de ingrediënten in een salade. Een uitje was koffie naast de London Eye, op de Southbank. Of noodles eten met een grappige Tenerifiaan. Salsa dansen in een hete club in Soho. Een dagje met het vliegtuig naar Parijs om een mooi jurkje te scoren op de Champ-Elysees. Een bioscoopje of naar het casino op Leicester square. Even marktkraampjes struinen na een cappuccino in Notting Hill.

En dan heb je opeens een baby. Geen netjes gekamt haar meer. Een lelijke, rode kras op je wang nadat Baby vanmorgen über-blij op je gezicht ramde ("Mama wakker worden, wakkerrrrrrrrrrrrr!"). Snel een lik mascara tussen het Baby-snot vegen door. De was staat aan. Baby is bij lichte uitzondering naar de oppas zodat mama rustig een Hymalaya gebergte aan luierdoekjes en fruit in kan slaan. Diepe zucht. 

Oh! Hoera! Je hebt een uurtje over! Het is niet wáár! Allemachtig!

Een uitje. Ik heb tijd voor een klein uitje. 

Glanzend van luxe ren ik al zweet-oksel-producerend naar de Ici Paris. Grabbel een mooie nagellak uit het schap. Laat het inpakken met roze, Dolce-geurend papier. En ik rijd naar de  McDonald's. 

Voor een heerlijke "treat". Een McFilet-O-Fish, Dior, en een Donald Duck.

Het is vandaag, hier en nu, dat ik besef dat mijn leven zo verschrikkelijk veel is veranderd.

Feit: ik zou Baby nooit meer kwijt willen. Dag luxe Londen. Hallo sporadische polder-uitjes. 

Zucht...

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je