{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een nieuwe draagdoek zacht maken

Je krijgt een nieuwe draagdoek, maar dan ontdek je dat die helemaal niet zo zacht is als je andere. Hoe maak je hem zacht?

Afbeelding blog 'Een nieuwe draagdoek zacht maken' Achtergrond blur afbeelding

Je hebt een prachtige doek gezien en hij beland zomaar in je winkelmandje. Ongeduldig wacht je af tot je fluffymail aankomt, je pakt de doek uit en ontdekt dat hij helemaal niet zo zacht als die tweedehands die je hebt liggen. Hoe krijg je hem ook zo zacht?

Fluffy
Ik ga jullie voorstellen aan Fluffy, mijn nieuwe doek. Ik ga fluffy zacht maken en neem jullie mee in het proces. Fluffy is een nieuwe doek van babymonkey en hij is een baby blauwe India Persian. Ik heb hem via draaghoek.nl

De eerste ontmoeting!
Toen Fluffy binnen kwam was hij hard en niet zo knoopbaar. Dit is logisch want hij heeft nog nooit hoeven te werken. Dus we gaan hem klaarstomen om een heerlijke doek te worden. Ik heb eerst een half uur met Fluffy op de bank gezet. Hij onderging een soort medische keuring. Ik bekeek hem goed en zag geen foutjes en alles aan hem klopte. Afgezien dat het een beetje een kleine luie draak was.

De wasmachine
En daar gaat hij dan, hop de wasmachine in! Kijk altijd wel even op de was-voorschriften-label. Fluffy kon ik op 30 graden wassen dus deed ik dit ook. Persoonlijk vind ik een wasmachine en draagdoek eng dus gaat hij op een kort programma.
Omdat Fluf niet in de droger mag doe ik dit ook niet. Je kunt het wel doen op een kort programma met koude lucht. Gooi er 2 of 3 tennisballen bij en dit is een prachtige maar luie manier van zacht maken. Ik kies een andere manier.
Dus na de wasmachine hangt de draagdoek in onze woonkamer te drogen. Dreumes vind dit reuze interessant want normaal hangt iets buiten te drogen. Maar het was een regenachtige dag en wou hem ook niet verbannen naar de zolder.
IMG_1416

Droog en aan het werk!
De training gaat beginnen. Ik zit lekker op de bank, kopje thee en ben met mijn doek aan het vingerhaken. Dreumes is deze ochtend lekker op het kinderdagverblijf dus is ik maak gebruik van het feit dat ik rust heb in huis.
Toen mijn armen pijn gingen doen van constant de doek haken, uithalen, haken en uithalen heb ik hem op de bank gelegd en ben er op gaan zitten met mijn benen lang uit. Nog een kop thee en een boek.
De klok slaat bijna 13 uur, tijd om dreumes van het kinderdagverblijf te halen. De rest van de dag en avond blijft de doek op de bank liggen. Hij lijkt niks te doen maar hij is daadwerkelijk aan het werk. Door er constant op te zitten, te liggen en dreumes er over heen te laten lopen is het stof constant in beweging.

IMG_1470IMG_1479

Bedtijd!
Dit is ideaal als je nog geen kinderen hebt, je neemt je doek gewoon mee naar bed. Ik ben een echte draaikont in bed dus dit werk zelfs beter dan op de bank. Heb je al oudere kinderen? Dan kun je hun deze taak ook geven.
Maar dit keer mocht Fluf dus met mij mee in bed, dreumes is echt te klein voor deze taak. Vake vond het maar vreemd maar accepteerde dat ik deze Italiaan mee naar bed nam.

IMG_1468

Strijken
Nadat de doek aardig wat is ondergaan krijgt hij nog even een heerlijke massage van de strijkijzer. De doek voelt al heel veel zachter dan bij binnen komst.

IMG_1458

Die middag mag hij zijn eerste testvlucht maken. Dreumes vond het weer een feestje! Zie de foto`s. Een doek wordt echt zacht door veel in beweging te zijn. Dus maak er bijvoorbeeld een hangmat van. Dit kan ook makkelijk in de box of rond de eettafel. En heb je even niks te doen, pak je doek er bij en ga gewoon verder vingerhaken. Het werkt zelfs nog een beetje rustgevend!

XMoeke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je