{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een nieuw schema, zucht..

Het ideale schema. Je baby zelf laten bepalen of toch sturen? De meningen zijn verdeeld....

Afbeelding blog 'Een nieuw schema, zucht..' Achtergrond blur afbeelding

Oke, ik beken. Ik heb me laten beïnvloeden door allerlei mensen die denken te weten hoe ik mijn kind op moet voeden. (Waaronder papalief hihi). We hanteren al maandenlang een 'schema' voor Liv haar slaapjes en eten. Het is een schema van lik me vestje want vanaf een uur of 11 tot een uur of 7 is het elke dag weer anders maar toch. Even voor de beeldvorming hoe het 'schema' er tot nu toe uitzag. De middagen verschillen enorm maar er zitten eigenlijk wel 2 rode draden in.

07:00 uur: wakker maken voor een flesje van 180+6, wordt gezellig in bed opgedronken. Even boeren en hup weer terug naar bed.

10:00 -11:00: wakker worden, aankleden en naar beneden om de dag te beginnen met een potje fruit*

12:00 - 13:00: Als we de tijd hebben krijgt ze ergens rond dit tijdstip een boterham en het liefste gooi ik haar dan tussen 13:00 en 14:00 uur haar bed in voor het middagslaapje. ( Scenario 1)

13:00 uur: Als ze niet wil slapen gaan we bijna altijd even lekker naar buiten. Er is altijd nog wel een klein boodschapje te doen en anders lopen we gewoon een lekker rondje.(Scenario 2)

15:00: Flesje van 180+6 en afhankelijk van hoe de middag hiervoor eruit heeft gezien gaat ze slapen (Scenario 1) of gaan we na deze fles nog even naar buiten/spelen in de box.(Scenario 2)

19:00 uur: Met het gezin avondeten, soms een potje en soms eet ze lekker met ons mee ( oké meestal een potje), daarna een toetje en dan in bad of een boekje voorlezen en naar bed.

Ook in de avond ligt het slapen er helemaal aan hoelang en hoelaat haar middagslaapje is geweest. Heeft ze vóór de fles van 15:00 uur geslapen (Scenario 1) dan slaapt ze van 20:00 tot 23:00 als een roosje. Heeft ze na de fles van 15:00 uur geslapen (Scenario 2) dan zit ze meestal om 20:00 uur alweer gezellig beneden. Laten huilen is hierin geen optie.

22:00 - 23:00: Flesje 180+6 en lekker de nacht in. Dit gaat altijd probleemloos. (Uitzonderingen daar gelaten uiteraard).

Nu willen wij eigenlijk het liefste van Scenario 2 af maar hoe pak je dit nu aan? Veranderingen vind ik erg moeilijk en zeker als ik niet weet wat ik vervolgens kan verwachten. Er zijn eigenlijk 2 meningen in onze vriendengroep/familie, namelijk Liz niet meer wakker maken om 7 uur maar haar gewoon laten slapen. Of (en die is helemaal op te gieren) dat we haar maar wakker moeten houden om 7 uur. Die laatste groep nodig ik graag om 7 uur s'ochtends uit om dit uit te proberen ;)

Ik heb me dus over laten halen om haar te laten slapen. Dit ging als volgt:

07:00 uur: mama vanuit automatisme wakker ( hoe irritant, als het moet ben ik niet wakker te krijgen), Liv nog in dromenland

08:00 uur: mama wakker, Liv nog in dromenland

08:30 uur : mama wakker, Liv nog in dromenland, ik draai me nog maar is om

08:45 uur: Nee nog steeds geen baby alert

09:00 uur: Zzzzz

10:00 uur: Oeps toch zelf nog even in slaap gevallen, baby nog steeds in coma

10:30 uur: Ik ga er toch maar uit en dan zie ik het wel

10:45 uur: Liv wordt wakker van mijn gerommel, ik haal haar uit bed, aankleden en naar beneden voor de fles.

11:00 uur: Fles?? daar heeft mevr geen zin in, meer als de helft blijft staan. Pap dan? "Uhh gatverdamme wat denk je zelf mama."

12:00 uur: Boterham dan? Ja dat gaat er wel in. Oeps oogjes wrijven, mini is moe.. Nu al??

13:00 uur: Mini op bed, the battle begins

13:15 uur: huilen

13:30 uur: zeuren

14:00 uur: brullen

14:10 uur: Maar uit bed gehaald voordat de politie voor de deur staat..

15:00 uur: Flesje gegeven en op bed gelegd

15:10 uur: Na flink protest toch per ongeluk omgevallen.

16:00 uur: Gillen, blijkbaar wel weer genoeg geslapen.

16:10 - 19:00 uur: in de box gespeeld, gehuild, op de bank gespeeld, gehuild en toch maar weer in de box.

19:00 uur: Avondeten, toetje, badje en naar bed.

19:10 uur: ze slaapt!

19:30 uur: oh nee toch niet, huilen

19:45 uur: Muziekje aangezet, het is weer stil.

20:15 uur: Nee ze heeft echt wel genoeg geslapen, krijsen dus hop naar beneden.

20:15 - 22:15 uur: Op de bank/grond spelen en veel zeuren

22:15 uur: Mama is er he-le-maal klaar mee. Flesje en naar bed.

22:45 uur: RUST

Nou, het is natuurlijk de eerste dag en manlief vindt dat we het iets langer dan 1 dag moeten proberen voordat we kunnen zeggen of het een succes is.

Persoonlijk heb ik er alweer spijt van dat ik niet maar mijn moedergevoel heb geluisterd.

Als ik mijn baby zelf haar ritme laat bepalen slaapt ze een gat in de dag en is ze in de middag/avond niet te genieten. Zolang ik het zelf een beetje stuur is ze hartstikke vrolijk en slaapt ze goed. Af en toe een avond niet maar hey, volwassenen zijn ook in te delen in ochtend- en avondmensen, waarom baby's dan niet? Is scenario 2 dan toch geen rampscenario en moet ik dit maar gewoon accepteren? Als het aan mij had gelegen wel. Papa vindt dat er wat moet veranderen, ik krijg echt jeuk na zo'n dag en wil het liefste alles weer bij het oude laten.

Kort samengevat: Veranderingen zijn niet mijn ding. Echt. Niet. Ben benieuwd hoe het vandaag gaat, "Gelukkig" heb ik een werkdag :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je