{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een "niet" pratend kindje! (44)

Hoe mooi is het moment dat jouw kindje mama en/of papa zegt?! Wij wachten nog steeds op dit ene moment!!

Afbeelding blog 'Een "niet" pratend kindje! (44)'

Iedere ouder wordt er wel gelukkig van denk ik, het moment dat jou kleine "mama en/of papa" voor het eerst zegt. Mijn zoontje Yvar is nu bijna 20 maanden en hij zegt nog niet papa en mama. Hij zegt alleen het woordje NEE! Alle klanken heeft hij en ook alle toon hoogtes echter praten doet hij nog niet. Wij vragen elke dag, zeg dit eens of zeg dat eens en dan is alles uuuuuuusssss. Ergens begin ik mij er best zorgen over te maken. Eigenlijk alle kindjes die wij kennen van zijn kindjes van zijn leeftijd of zelfs nog jonger zeggen al zoveel woordjes of zelfs al 2 woorden achter elkaar. Yvar kan wel al verschillende dieren nadoen. De koe, het schaap, de tijger, het visje. Ook snapt hij alles, als ik vraag kom je mee opruimen dan komt hij meteen. Als ik vraag wil je drinken dan loopt hij naar de keuken. Als ik vraag ga eens zitten in jou stoel dan doet hij dat ook. Hij legt zo een noppen puzzel van 12 stukken in elkaar. Hij liep al met 11 maanden. En toen wij de laatste keer (6 maanden geleden) bij het consultatiebureau waren zeide hun, het komt wel! Toch maak ik mij er wel zorgen over!!


Wat is jullie ervaring? Of wat denken jullie? Wanneer begon jullie kindje met praten?

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je