{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een maand lang zonder Cola Light – Is het me gelukt?

Tijdens mijn strijd tegen de kilo’s ging ik een maand lang géén Cola Light drinken (mijn grootste verslaving). Maar is het mij gelukt?

Afbeelding blog 'Een maand lang zonder Cola Light – Is het me gelukt?'

Zoals ik al eerder schreef op Mamaplaats ben ik een maand geleden begonnen met mijn strijd tegen de kilo’s. Ik wil graag mijn levensstijl veranderen en natuurlijk ook heel graag een hele hoop kilo’s afvallen. Daarbij stond ook in mijn lijst met doelen dat ik minder Cola Light wil drinken. Ik ben (of was) namelijk ontzettend verslaafd!

31 dagen afkicken

Cola Light is voor mij net zo verslavend als voor een ander een alcohol of rook verslaving. Ik rook niet, drink bijna nooit en drink ook geen koffie. Daarom was voor mij Cola Light mijn allergrootste verslaving. Er ging geen dag voorbij zonder dat ik een glas cola dronk. Het liefst begon ik in de ochtend al, maar meestal lukte het me wel om te wachten tot de middag. Maar als ik eenmaal begon, dan was ik niet meer te stoppen.

Daarom ben ik met mijn vriend de weddenschap aangegaan dat ik 31 dagen geen cola meer zou drinken. Een paar jaar geleden is het me ook gelukt, dus ik wist dat ik het kon. Vandaag zijn die 31 dagen voorbij en guess what….het is me gelukt! Ik heb (behalve in mijn dromen dan, haha) 31 dagen helemaal geen één druppel cola gedronken. Yes!

Ik wil NU cola!

Het was niet altijd even makkelijk. Er waren genoeg momenten waarop ik dacht; “Ik wil NU Cola!”. Maar ik heb stug doorgezet en het niet gedaan.

Vandaag dronk ik voor het eerst weer een slok Cola en het smaakte eigenlijk helemaal niet meer zo lekker. Maar toch voelde ik meteen weer die behoefte naar nog een slok. Zo verslavend is die troep. Bah!

Ik ben trots dat het me gelukt is en wil vanaf nu echt veel minder Cola drinken. Het liefst helemaal niets, maar dat gaat me echt niet lukken. Gewoon wanneer ik uit eten ga of op visite ben dan lust ik het liefst een lekker glas Cola Light en dat moet kunnen, toch?

Ondertussen ga ik stug door met mijn strijd tegen de kilo’s. Lees hier hoe het me tot nu toe is vergaan.

Had je verwacht dat het me zou lukken? Zou je deze uitdaging aan kunnen gaan en zou het je lukken denk je? Ben je ook zo’n Cola junkie? 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je