{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een kleintje ennnn werk?!

Een baan en een kind combineren kán lastig zijn, maar stel jullie hebben alles prima op orde en anderen mensen maken daar een probleem van?

Afbeelding blog 'Een kleintje ennnn werk?!'

Ok, deze heeft misschien wat uitleg nodig. Ik heb een onregelmatige baan. Ik ben stewardess. Nachtdiensten, dagdiensten, meerdere dagen van huis. Ik heb hiervoor gekozen, mijn vriend steunt mij hierin. Tijdens mijn zwangerschap was ik in paniek. De kinderopvang die wij in gedachten hadden, bleek totaaaal niet overeen te komen met wat zij op de site aanboden! En nu? Wij hebben een waanzinnige kdv gevonden precies onder ons appartement, maar omdat zij op de site geen flexibele opvang aanboden, dachten wij niet in aanmerking te komen. Ik heb ze gewoon gemaild en de situatie uitgelegd. Wat een toppers! Ze hebben gekeken waar en hoe ze ons zouden kunnen helpen en mij dochter is vanaf 4 maanden oud al bij deze geweldige dames.

Mensen/ familie/ kennissen die vragen naar mijn baan en het combineren met mijn dochter reageren heel verschillend. De een vindt dat wij onze zaakjes goed op orde hebben en anderen spreken er schande van 'dat ik per se wil werken' hoe durf ik! Ik mis belangrijke momenten en ze zal grotendeels opgroeien zonder moeder en wordt zo'n kdv kind (ja er is echt iemand zo brutaal geweest!).

Oii, dit stootte me tegen het zere been. Ik ben naast moeder ook nog steeds mezelf en iemand die voor haar zwangerschap al een passie had voor reizen. Het is nu eenmaal mijn baan! Wij hebben onwijs lieve gemotiveerde dames gevonden die ALLES met de kids doen. Lezen, zingen, knutselen, spelen... Je kan het niet verzinnen of ze heeft alweer een nieuw knutselarijtje mee naar huis. Ook dit vind ik vallen onder 'zorgen voor je kind'. Ze heeft het zooo naar dr zin! Maar toch spookt die ene zin door mijn hoofd. Nachtdiensten houden okk in: overdag vrij voor je kind, picknicken op dinsdag, naar de eendjes of speeltuin op maandag, als andere mensen wel werken. Ik vind dat fijn! Er zijn toch meerdere beroepen met zulke diensten? Agenten, verpleegkundigen, militairen (die maanden van huis kunnen zijn door een uitzending, zoals mijn vader) enz. Ik ben tevreden met hoe ons leven gaat en heb werkelijk het idee dat onze dochter niets te kort komt. 

Maar als mensen mij egoïstisch noemen doet dat toch wel een beetje pijn

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je