{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een kinderfeestje op de boerderij...DOEN!

Elk jaar is het weer nadenken, wat gaan we doen met de kinderfeestjes?

Afbeelding blog 'Een kinderfeestje op de boerderij...DOEN!'

Sinds mijn oudste op school zit, worden we ook ‘geconfronteerd’ met kinderfeestjes. Zowel kinderfeestjes waar hij voor wordt uitgenodigd, als kinderfeestjes van hemzelf. Toen hij 5 jaar werd, hebben we zijn eerste feestje gegeven; een piratenfeest! Een geweldig leuk feestje met allerlei opdrachten en een speurtocht die we thuis hadden uitgezet.

Vorig jaar werd hij 6 jaar, wat zouden we gaan doen? We zijn naar een wok restaurant gegaan waar we regelmatig komen. Hier hielden ze ook kinderfeestjes, helemaal top! Bij binnenkomst mochten ze cake versieren en cadeautjes uitpakken. Daarna werden ze verkleed en geschminkt. Bij dit wok restaurant is een gigantisch groot speelgedeelte, waar ze zich een tijd konden vermaken. Tevens mochten ze koekjes bakken en werd er een film gedraaid. Na dit alles was het tijd om lekker te gaan wokken. Ze mochten pakken wat ze wilden, geweldig! Weet dit maar eens te overtreffen..

Dat overtreffen moest dus dit jaar gebeuren. Inmiddels zijn er van andere kinderen alweer feestjes geweest, dus allemaal dingen die voor ons al weer afvallen (ik vind het namelijk niet leuk om een feestje te houden wat een ander kind ook al heeft gedaan). Tja, als je dat niet wilt, dan maak je het jezelf wel moeilijk hihi

Vorig jaar zijn we een paar dagen op een boeren camping geweest, daar hebben we onze (toen nog) nieuwe tent een aantal dagen getest voordat we er mee naar Frankrijk gingen. De kinderen hebben deze dagen zo ontzettend genoten! Ze mochten mee met het voeren van de dieren en kregen uitleg over alles wat er op de boerderij gebeurde. Tevens mochten ze mee met een ritje met de koets. Mijn oudste vond de boerderij zo geweldig, dat ik in de omgeving heb gekeken naar de mogelijkheid van een kinderfeestje op de boerderij.

Uiteindelijk een geweldige boerderij gevonden en gisteren was het zover, hij vierde zijn kinderfeestje! Vijf jongens waren er uitgenodigd, plus onze eigen 3 kids, dus we zaten in totaal op 8 kinderen. Gelukkig kon mijn man vrij krijgen, dus we waren met twee man sterk om dat zootje onder controle te houden.

Toen we aankwamen op de boerderij hadden we met dat laatste al een beetje moeite, we kwamen namelijk gelijk langs een geweldige buitenspeeltuin. De kinderen waren bijna niet meer te houden, maar helaas moesten we toch eerst even naar binnen. Daar stond namelijk lekker wat te drinken en te eten klaar en kreeg de (bijna) jarige uiteraard cadeautjes! Hij mocht op de stoel staan en er werd hard voor hem gezongen. Hij vond het erg leuk, maar stiekem ook wel spannend.

Daarna was het tijd om allemaal een overall en laarzen aan te gaan trekken, het boerenleven ging namelijk beginnen! Als eerste gingen we kijken bij de koeien die gemolken gingen worden. De jarige mocht als eerste helpen, maar de spanning was een beetje te veel. Zijn zusje daarentegen wilde dat wel graag, dus zij ging als eerste melken. Ik heb mijzelf daar ook even aan gewaagd, wat een raar gevoel is dat!

milou%20melken_1455972432.jpg

Na het melken was het tijd om de kameel (!) te gaan voeren. Wederom vonden de jongens het een beetje eng. Mijn stoere meid vond het wel weer een uitdaging, dus die heeft de kameel goed te eten gegeven. Daarna was het tijd om de koeien te eten te geven en niet te vergeten om de koeien even goed te knuffelen. Er was zelfs ruimte om als een echt cowboy/girl op een koe te gaan zitten. En hoewel het eventjes spannend was, heeft iedereen dit gedaan, de knapperds!

sam%20koe_1455972447.jpg

En toen was het tijd voor het klapstuk van de dag, ze mochten namelijk allemaal een ritje maken op de tractor en niet zomaar een ritje, ze mochten namelijk allemaal zelf sturen! Geweldig om al die gespannen, maar zulke opgetogen koppies te zien! En papa vond het stiekem ook erg leuk om met zijn zoon een rondje te rijden.

noud%20trekker_1455972459.jpg

Voordat het tijd was voor het eten, mochten ze zich allemaal nog even lekker uitleven in de binnen speeltuin. Een geweldige ruimte die bijna niet onderdeed voor chimpie champ en ballorig! Toen iedereen uitgespeeld was, was het tijd voor frietjes en een lekkere snack en liep het feestje op zijn eind. Het was een geweldig (educatief) feestje, mijn zoon noemde het ‘zijn beste feestje ooit’! Nou, daar doe je het als ouders zijnde allemaal voor! Dit is echt een aanrader...

Hebben jullie nog aanraders?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je